GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eurosong dobio zeleno svjetlo za 3.500 gledatelja

Eurosong dobio zeleno svjetlo za 3.500 gledatelja
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2021 / 09:07
Autor: SEEbiz
ROTTERDAM - Nizozemska vlada dopustit će da se ovogodišnji natjecanje za najbolju pjesmu Europe održi uz prisustvo 3500 gledatelja, izvijestio je BBC.

Godišnje glazbeno natjecanje održat će se u Ahoy areni u Rotterdamu u svibnju, nakon što je otkazano prošle godine.

Pola dvorane moći će biti popunjeno, a gledatelji će trebati pokazati negativan nalaz na koronavirus prije ulaska.

Organizatori Eurosonga pozdravili su odluku i rekli da će "razmotriti sada dostupne opcije".

Naveli su da će "objaviti više detalja idućih tjedana o tome kako sigurno pustiti publiku u Ahoy arenu u Rotterdamu ako to situacija dopusti".

Dodaju da zdravlje i sigurnost natjecatelja "ostaje glavni prioritet" i da će svi umjetnici i njihove delegacije morati poštovati "strogi protokol".

Najava je uslijedila nakon što je održan glazbeni festival u blizini Amsterdama u ožujku na kojemu je smjelo biti 1500 ljudi, dok je 5000 navijača moglo bodriti Nizozemsku u nogometnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u subotu.

Konačan broj gledatelja na Eurosongu znat će se krajem mjeseca i taj broj bi se mogao smanjiti ako opet poraste broj zaraza.

Eurosong će se održati od 18. do 22. svibnja, a organizatori su prethodno predstavili nekoliko potencijalnih scenarija - od cjelovitog showa kao inače do unaprijed snimljenih nastupa te nastupa bez publike.

Tagovi: Eurosong, Ahoy arena, Rotterdam
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE