GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europska ekološka nagrada za Studio Tumpić/Prenc i aMORE festival

Europska ekološka nagrada za Studio Tumpić/Prenc i aMORE festival
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 19:26
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Zagađenje plastikom planetarni je problem koji zahtijeva angažman na svim razinama, a veliku i važnu ulogu u tom procesu imaju i dizajnerske discipline. Svoj obol dao je i rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc, i to vizualom za kampanju u sklopu projekata aMORE festival moru i EKO LAB.

Kampanja je osvojila zlato na European Green Awardu u kategoriji Zeleno oglašavanje. Dok aMORE festival spaja umjetnost i znanost te o moru govori iz raznih perspektiva kako bi podigao svijest o tom važnom zanemarivanom resursu, EKO LAB je posvećen plastičnom otpadu kroz rad s učenicima pulskih srednjih škola. Partneri u tim projektima bili su porečka Udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja i milanski B612 Studio.

Nagrađeni vizual predstavlja kita koji je postao simbol patnje morskog svijeta. Posljednjih godina u medijima smo imali prilike vidjeti snimke nasukanih, uginulih kitova s više desetaka kilograma plastike u svojim utrobama, a kit na vizualu simbolično kroz otvor za disanje osim vlažnog zraka izdiše i komadiće plastičnog otpada. Poruka je jasna: mora i oceani ne mogu se sami izboriti protiv plastike koju stvaramo, potrebne su promjene koje više ne smijemo odgađati.

“Mišljenja sam da dizajneri i dizajnerice sa svojim alatima mogu pokušati promijeniti svijest u društvu o pojedinim temama ili barem potaknuti na razmišljanje. Budući da živim na moru, još više se osjećam odgovornim učiniti nešto po pitanju problema plastičnog otpada. Iako u našem moru kitove nećemo tako često sresti, naše će neodgovorno ponašanje stići i do njihovog habitata”, izjavio je dizajner Anselmo Tumpić.

Žiri je u svom obrazloženju istaknuo: “Vizual je u isto vrijeme zapanjujuć, lijep i alarmantan te iznad svega vrlo dojmljiv. Žiri cijeni temelj ovog koncepta kao sjajan primjer vjerodostojnog komuniciranja održivosti. Rad odaje visok stupanj uključenosti u problem plastike te ističe empatičnu perspektivu problema života u oceanu.”

European Green Award dodjeljuje se tvrtkama i pojedincima za izniman doprinos održivom razvoju u Europi te im daje međunarodnu vidljivost i mogućnost plasiranja ideja u široj zajednici. Misija ovog projekta je doprinos europskoj tranziciji prema modernoj, pravednoj i održivoj ekonomiji budućnosti.

Tagovi: Europska ekološka nagrada, Anselmo Tumpić, European Green Award, Studio Tumpić/Prenc, aMORE festival
PROČITAJ I OVO
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
POTVRDA
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
ZAGREB - Američka rock grupa The Killers potvrdila je svoj dolazak na odgođeno izdanje INmusic festivala najavljeno za lipanj 2022. godine, što će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma
PROJEKTI
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma

ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih kritičara predstavlja svoj novi projekt "Strujanja".

Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
DOGAĐAJI
Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
ZAGREB - Dvadeseti Festival europske kratke priče održat će se od 6. do 11. lipnja dijelom online, a dijelom uživo u Zagrebu, te na Visu i Hvaru na temu "Otoci", o kojoj će s domaćim autorima i autoricama razgovarati američki gosti Paul Auster, Siri Hustvedt, Lydia Davis i Lorrie Moore.
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
POTPORE
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini, kojim je za 183 programa odobreno više od 2,5 milijuna kuna.
Picassova slika prodana za 103,4 milijuna dolara
SLIKA
Picassova slika prodana za 103,4 milijuna dolara
NEW YORK - Slika "Žena koja sjedi blizu prozora (Marie-Thérese)" Pabla Picassa prodana je u četvrtak za 103,4 milijuna dolara tijekom aukcije organizirane u Christie'su u New Yorku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE