GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eurimages podržao hrvatsku koprodukciju Tragovi

Eurimages podržao hrvatsku koprodukciju Tragovi
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 15:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages podržao je s iznosom od 140 tisuća eura hrvatsku koprodukciju "Tragovi" redateljice Dubravke Turić, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Upravni odbor Eurimagesa na sjednici održanoj online 3. srpnja podržao je ukupno 20 igranih i jedan animirani film te pet dokumentarnih projekata, a među igranim filmovima je i hrvatska koprodukcija "Tragovi".

Dugometražni igrani film "Tragovi" redateljice Dubravke Turić nastaje u produkciji zagrebačke Kinorame i koprodukciji litvanske kuće Tremora. Producentice su Ira Cecić i Ankica Jurić Tilić, a scenarij potpisuju Dubravka Turić i Danijel Žeželj, priopćio je HAVC.

Film "Tragovi" priča je o mladoj znanstvenici Ani, koja se nakon smrti oca bori s krizom identiteta. Promjene u njoj odjednom se odražavaju i na stvarnost i njezino znanstveno istraživanje mističnih simbola i ljudskih tragova u kamenu koji se na tajnovit način počinju isprepletati s njezinim životom.

"Jako nam je drago da je i Eurimages pokazao da smatra naš projekt kvalitetnim i snažnim i da vjeruje i u autoricu i u nas. Isto tako, bilo nam je divno priznanje što je projekt bio sjajno ocijenjen na litvanskom filmskom fondu i što ćemo zajednički s našom partnericom Ievom Norviliene proizvesti ovaj film kao, ako se ne varam, prvu hrvatsko-litvansku koprodukciju", izjavila je tim povodom producentica Ankica Jurić Tilić.

Kako je istaknula, podrška Eurimagesa uvijek je značajna "ne samo zbog osnaživanja produkcijskih uvjeta, nego i zbog bolje vidljivosti na europskoj i svjetskoj sceni".

Film su prije Eurimagesa podržali HAVC i Potprograma MEDIA, a razvijan je u sklopu radionice MIDPOINT Feature Launch prošle godine.

HAVC podsjeća da je na prošloj sjednici Eurimagesa početkom lipnja iznosom od 150 tisuća eura podržana hrvatska manjinska koprodukcija "Ljeto kada sam naučila letjeti" redatelja Radivoja Andrića, koja nastaje u koprodukciji Srbije, Bugarske i Hrvatske. Hrvatske koproducentice su također Ankica Jurić Tilić i Ira Cecić iz Kinorame.

Eurimages je na 159. sjednici, održanoj online 3. srpnja, europskim koprodukcijama dodijelio ukupno 6.137.000 eura.

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 159. sjednici 52 posto podržanih projekata su djela redateljica, dodaje HAVC.

Tagovi: Eurimages, Dubravka Turić, Tragovi, Hrvatski audiovizualni centar, Kinorama, Ira Cecić, Ankica Jurić Tilić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE