GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPK Rijeka 2020: Emina Višnić razriješena s mjesta direktorice

EPK Rijeka 2020: Emina Višnić razriješena s mjesta direktorice
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 16:57
Autor: SEEbiz
RIJEKA - U tvrtki Rijeka 2020 došlo je do reorganizacije funkcija i radnih mjesta na pozicijama vodećih ljudi. Temeljem vlastitog zahtjeva, Emina Višnić razriješena je funkcije direktorice tvrtke, a na tu funkciju imenovana je Irena Kregar Šegota.

Emina Višnić zatražila je razrješenje na funkciji direktorice tvrtke Rijeka 2020 nakon dovršetka zahtjevnog procesa redefiniranja programa i proračuna, smatrajući da se u novim okolnostima u kojima se EPK projekt nalazi, treba osobno još intenzivnije posvetiti poslovima operativnog upravljanja programima, navode u priopćenju iz Rijeke 2020.

Izražavajući ponos na sve što je do sad odrađeno zajedničkim naporima sviju uključenih, Višnić je posebno istakla projekt Otvorenja koji je i osobno vodila te dodala:

"Iako smo imali tu nesreću da je ovu godinu obilježila svjetska pandemija, ipak čvrsto vjerujem da je projekt EPK već uspio te da trebamo iskoristiti vrijeme pred sobom da realiziramo što je moguće više programa i na primjeren način zaokružimo priču o gradu koji je postao i ostao Europska prijestolnica kulture."

Višnić ostaje zaposlena u tvrtki i preuzima poslove upravljanja programima koji idu u realizaciju.

Skupština Društva direktoricom Rijeke 2020 imenovala je Irenu Kregar Šegota zbog njezinih znanja, kompetencija i iskustva u EPK projektu kojima najbolje odgovara zahtjevima ove funkcije. Podsjećamo, Irena Kregar Šegota od samog početka je imala ključnu ulogu u procesu kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture, kao i kasnije u svim fazama provedbe projekta.

Završila je studij francuskog i engleskog jezika i književnosti te se u inozemstvu educirala iz područja kulturnih politika i upravljanja u kulturi. Ima raznoliko i bogato profesionalno iskustvo iz međunarodnih odnosa i upravljanja projektima.

Kulturno-umjetnički program Europske prijestolnice kulture, prilagođen novonastalim okolnostima izazvanima koronom, imat će oko 150 kulturno-umjetničkih događanja koja organiziraju i provode ustanove kulture, partnerske organizacije i tvrtka Rijeka 2020. Dio EPK programa koji se održavaju tijekom lipnja već je najavljen na konferencijama za medije i putem priopćenja, poput programa HNK Ivana pl Zajca, Gradskog kazališta lutaka, 27 susjedstava, Zelenog vala i sl.

Dio najava za programe koji će se održavati u nadolazećem ljetnom razdoblju tek slijedi poput izložbi i glazbenih programa u Exportdrvu odnosno ostalih programa ustanova, udruga i Rijeke 2020.

Tvrtka Rijeka 2020 nastavlja s koordinacijom prijavljenih programa udruga koji su sastavni dio EPK te s organizacijom programskih aktivnosti u sredinama koje čine 27 susjedstava. Također i sa daljnjom realizacijom trajnih skulptura u pravcu Lungomare Art te sudioničkih programa Zelenog vala i Civilnih inicijativa.

U realizaciju u promijenjenim okolnostima idu i programi poput Dječjeg festivala Tobogan, dijela lutkarskih predstava, Balthazarovog Uragana, predstave Djeca luke, izložbe Balthazargrad, Festivala europske kratke priče, Dana migranata, EU projekta Diversity Mixer, izložbe 90te ožiljci, ali i mnogih drugih izvorno najavljenih programa.

Također, nastavkom programa, i dio zaposlenika vraća se u tvrtku Rijeka 2020 u skladu s novom organizacijom i planom rada. U proteklih tjedan dana u tvrtku se vratilo dvoje zaposlenika kojima je ranije otkazana suradnja, a koji su bili angažirani na programima pravca 27 susjedstava. U okviru ovog pravca već je organizirano predstavljanje dijela programa susjedstva Rab, a ovaj se vikend održava i program susjedstva Delnice. Najave ostalih programa 27 susjedstava tek slijede.

U idućim tjednima na posao će biti pozvan još dio zaposlenika tvrtke Rijeka 2020 s kojima je ranije raskinuta suradnja. Radi se o dijelu osoba koje su radile na poslovima organizacije kulturnih događaja, poslovima produkcije i komunikacijskim poslovima.

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture, očekuje nas ljeto bogato kulturom i kulturnim događanjima koja će se odvijati na otvorenim i u zatvorenim prostorima. Svi će programi biti skupno i pojedinačno najavljeni javnosti putem konferencija za medije koje slijede te putem priopćenja i najava za medije, piše u priopćenju.

Tagovi: EPK Rijeka 2020, Emina Višnić, Diversity Mixer, Irena Kregar Šegota, Dječji festival Tobogan
PROČITAJ I OVO
Nagrada Propeler Motovuna filmu Užitak Ninje Thyberg
PRIZNANJA
Nagrada Propeler Motovuna filmu Užitak Ninje Thyberg
MOTOVUN - Najbolji film ovogodišnjeg Motovun Film Festivala je film "Užitak" redateljice Ninje Thyberg koji je osvojio glavnu nagradu - Propeler Motovuna, dok je nagradu žirija kritičara FIPRESCI osvojio film "Tvornice radnicima" redatelja Srđana Kovačevića, objavio je u subotu Festival.
Zvijezda serije Better call Saul imao srčani udar
OPORAVAK
Zvijezda serije Better call Saul imao srčani udar

LOS ANGELES - Imao sam mali srčani udar, ali bit ću dobro i vratit ću se, izjavio je američki glumac Bob Odenkirk, koji se prije nekoliko dana srušio na snimanju serije "Better call Saul" i hitno je prevezen u bolnicu.

Bitka protiv kruzera u Veneciji možda još nije gotova
EKOLOGIJA I BAŠTINA
Bitka protiv kruzera u Veneciji možda još nije gotova
VENECIJA - Kada je prošli mjesec prvi puta od početka pandemije putnički brod uplovio u Venecijansku lagunu, stotine ljudi okupilo se na kopnu i u malim brodovima u znak protesta.
Motovun Film Festival gostuje u dubrovačkim ljetnim kinima
FILMOVI
Motovun Film Festival gostuje u dubrovačkim ljetnim kinima
ZAGREB - Izbor s 15 ponajboljih filmova ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji se upravo održava u tom istarskom gradiću, prikazat će se od 30. srpnja do 4. kolovoza na ljetnim pozornicama dubrovačkih kina Jadran i Slavica.
Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
U KINIMA U KOLOVOZU
Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec kolovoz hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su jedanaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE