GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Električni orgazam u Tvornici svira pjesme s kultnog albuma

Električni orgazam u Tvornici svira pjesme s kultnog albuma
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2022 / 11:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Električni orgazam nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 26. studenoga u okviru ekskluzivne mini turneje posvećene reizdanju albuma „Lišće prekriva Lisabon“ koja obuhvaća još koncerte u Novom Sadu i Beogradu, objavila je agencija LAA.

Bend je najavio tri posebna i po mnogočemu drugačija koncerta, a onaj koji publiku očekuje u Zagrebu sljedeće subote posebno se ističe jer će biti zabilježen kamerama CMC-a.

Jedan od najvažnijih rock albuma ovih prostora, ''Lišće prekriva Lisabon'', doživio je svoje luksuzno vinilno reizdanje povodom 40. godišnjice objave, a dva se tjedna zaredom našao na top listi Hrvatske diskografske udruge najprodavanijih domaćih albuma u Hrvatskoj.

Frontmen benda Srđan Gojković Gile rekao je kako je po njegovom mišljenju to jedan od četiri najvažnija i najbolja albuma benda.

U vrijeme kad je izdan, bio je toliko ispred svog vremena da na neki način očekujem da će ga publika u današnje vrijeme mnogo lakše shvatiti i prihvatiti. On i danas zvuči moderno i suvremeno, naročito ovaj novi remaster koji je zaista odličan, kazao je Gile.

Koncert u Tvornici bit će koncipiran tako da će bend izvesti skoro pola hvaljenog i dosad rijetko izvođenog albuma, a očekuju se i neka posebna iznenađenja.

Gile je najavio kako će prva polovica nastupa biti posvećena bezvremenskom slavljeničkom albumu, dok će druga polovica biti rezervirana za najpoznatije i najvoljenije pjesme iz čitave karijere Električnog orgazma.


Publika će tako moći čuti pjesme poput ''Četvoro'', ''Pođimo'' ili ''Leptir'', ali i hitove kao što su''Igra rokenrol cela Jugoslavija'', ''Da si tako jaka'', ''Konobar'', ''Debela devojka'' ili ''Bejbe, ti nisi tu''.

Da ovaj dugoočekivani koncert ostane trajno zabilježen pobrinut će se CMC koji će snimati audio i video, za moguće live izdanje.

Osim ovogodišnjeg uspješnog reizdanja albuma ''Lišće prekriva Lisabon'', početkom sljedeće godine bend planira ponovno izdati album ''Warszava '81'' izvorno objavljen 1982. godine, a do kraja 2023. i drugi box set koji će sadržavati narednih šest albuma.

Prvi je set ''Original Album Collection'' objavljen 2019., a na njemu su se našli albumi ''Električni orgazam'', ''Lišće prekriva Lisabon'', ''Les ChansonesPopulaires'', ''Kako bubanj kaže'', ''Distorzija'' te ''Braćo i sestre''.

Također, bend na proljeće planira otići na turneju po Engleskoj, Irskoj i Nizozemskoj.

Tagovi: Električni orgazam, Tvornica kulture, Srđan Gojković Gile
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE