GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvije ljetne turneje Teatra Rugantino

Dvije ljetne turneje Teatra Rugantino
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 17:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Teatar Rugantino, poznat kao jedan od nezavisnih teatara s najvećom kilometražom, ove će godine na dvije ljetne turneje, s najnovijom hit predstavom “Uvijek će nam ostati ljubav”, kao i s “Boksačkim srcem”, predzadnjom predstavom, u koprodukciji s Kazalištem Planet Art. Dva sjajna naslova i odlične predstave kreću na ljetna gostovanja po obali, zaleđu i kontinentu…

“Uvijek će nam ostati ljubav” nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi, istovremeno i smiješna i tužna priča o braku. Junaci predstave Jelena i Medo neće uvijek imati Pariz, ali će uvijek imati Karlovac, Osijek, Gornju Stubicu i Krk! S ta četiri gostovanja započela je velika ljetna turneja ove najnovije, apsolutne HIT predstave Teatra Rugantino, a uslijedit će niz gostovanja u mjestima na obali i u zaleđu počevši s Drnišom, Novaljom i Zadrom… kompletan popis “Uvijek će nam ostati ljubav” ljetnih gostovanja pogledajte na dnu objave za medije.

Gledatelji će uživati u fenomenalnim izvedbama Jelene Miholjević i Dražena Čučeka, odličnoj režiji Darija Harjačeka i duhovitom, pomalo ciničnom i pronicljivom tekstu Miloša Radovića.

Koliko god su to epidemiološke mjere dozvoljavale, na osobito inzistiranje glumaca koje je podržao kompletan Rugantinov tim – izlazili smo s “Uvijek će nam ostati ljubav” na pozornicu! I za sasvim malo publike! Želeći bar malo uljepšati teška koronavirus vremena i prenijeti gledateljima važnost ljubavi. Zato smo toliko sretni što nas očekuje ovako velika turneja, što ponovno izlazimo pred publiku u puno gradova i mjesta, na šest otoka, a pri samom kraju ljetne turneje “Uvijek će nam ostati ljubav” gostujemo u BiH.

“Boksačko srce” je koprodukcija Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, predstava je nastala po nagrađenom tekstu suvremenog njemačkog autora Lutza Hübnera, u izvedbi odličnih Marka Torjanca (koji je i redatelj predstave) i Paška Vukasovića (u alternaciji s Petrom Atanasoskim).
“Boksačko srce” topla je, dirljiva, ali duhovita priča o životnim borbama i o tome kako se postaviti prema njima. Uz dobru zabavu i nezaboravno veliko finale, predstava nudi i puno lijepih misli i optimizma. Ljetna turneja započinje u Kninu 23. srpnja, slijede Skradin (24. 7.), Novalja (25. 7.) i Solin (26. 7.), 31. srpnja “Boksačko srce” će na pozornicu u Zagvozdu, a 1. kolovoza u Drnišu.

Želimo svima dugo, toplo, mirno i sigurno ljeto – čuvajte se, pridržavajte se epidemioloških mjera i dođite pogledati “Uvijek će nam ostati ljubav” i “Boksačko srce” kad su vam blizu, a neke destinacije će imati prigodu odgledati i obje predstave.
S Ljubavlju i Srcem,
Teatar Rugantino

VELIKA LJETNA TURNEJA “Uvijek će nam ostati ljubav”
28. 6. Karlovac – Zvjezdano ljeto
5. 7. Osijek – Osječko ljeto kulture
10. 7. Gornja Stubica – Ljeto u dvorcu Oršić
12. 7. Krk (Krk) – Ljetne priredbe

17. 7. Drniš – Drniško kulturno ljeto
18. 7. Novalja (Pag) – Novaljski trijatar
19. 7. Zadar – Zadarsko kazališno ljeto
20. 7. Biograd na moru – Ljeto u Biogradu
21. 7. Blato (Korčula) – Blatsko ljeto
22. 7. Ploče – Pločansko ljeto
23. 7. Vrgorac – Tinovi dani
24. 7. Zagvozd – Festival Glumci u Zagvozdu
25. 7. Sutivan (Brač) – Stivansko lito
26. 7. Milna (Brač) – Milnarsko srce lita
27. 7. Bol (Brač) – Bolsko lito
28. 7. Povlja (Brač) – Kulturno lito Općine Selca
30. 7. Komiža (Vis) – Komiško ljeto
31. 7. Omiš – Omiško kuturno ljeto
1. 8. Knin – Ljeto u Kninu
2. 8. Solin – Solinsko kulturno ljeto
3. 8. Dol (Hvar) – Puhijada
4. 8. Livno – Livanjsko kulturno ljeto
24. 8. Kastav – Kastafsko kulturno leto

Tagovi: Teatar Rugantino, Jelena Miholjević, Dražen Čuček, Gordana Gadžić, Ivica Prtenjača, Leonard Cohen, Bob Dylan, Arsen Dedić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE