GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovački muzeji pokrenuli projekt #karantenadubrovnik2020

Dubrovački muzeji pokrenuli projekt #karantenadubrovnik2020
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 12:51
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Dubrovački muzeji pokrenuli su projekt #karantenadubrovnik2020, kako bi dokumentirali život stanovnika Dubrovnika i okolice u okolnostima izolacije i karantene, uzrokovanih pandemijom.

Konačni cilj projekta je da buduće generacije da bolje razumiju svijet, a da ga znanstvenici i stručnjaci pravilno interpretiraju, uz pomoć svega onoga što će građani poslati - fotografije, video uratke, audio zapise, crteže, umjetničke i druge kreacije, šale, skenove propusnica, bilješke, osvrte ili dnevničke zapise svakodnevice nastale u vrijeme karantene.

Svi se materijali šalju na e-mail: karantenadubrovnik2020@dumus.hr, Dubrovački muzeji će ih na svojim društvenim i mrežnim stranicama povremeno objavljivati, a planira se i virtualna izložba #karantenadubrovnik2020.

Građa će se skupljati u više kategorija: Škola od doma, Posao nosim kući, Ljubav u četiri zida, Ljubimci i karantena, Sport i tjelovježba, Zabava i igra, Grad koji spava, Ljepota i zdravlje, Kućni krajolici, Oko objeda i stola, Kućanski poslovi, Shopping i korona, Trenutci dokolice, Dječja svakodnevica, Virtualno dvorište, Socijalni život i socijalna distanca, Duhovnost i karantena, Krizni stožer i Kultura za po doma.

Iz Dubrovačkih muzeja kažu kako materijali mogu biti slučajni, mali trenutci sreće i inspiracije, obiteljskog druženja i zabave, šale, pjesme i plesa, ali i trenutci straha, tuge i zabrinutosti.
"Na fotografijama možete biti s maskicama ili rukavicama, snimljeni pri odlasku u trgovinu, ljekarnu i slično. Snimiti možete i predmete koji imaju specifičnu priču u karanteni", napominju.

U e-mailu je potrebno navesti ime i prezime vlasnika i autora priloga, kratki opis priloga, mjesto i vrijeme nastanka te dopuštenje za objavu podataka o autoru.

Osim dokumentacije, projekt prikuplja građu koja se odnosi na život u karanteni, poput rukavica, maskica, sredstava za dezinfekciju, zaštitne odjeće, originalnih propusnica, liječničkih i kuhinjskih recepata, vizira, transparenata, knjiga, glazbe ili filmova u vrijeme karantene.

"Spremite ih i po završetku karantene, poklonite muzeju. Time će fundus muzeja biti bogatiji za predmete koji najbolje tumače trenutačnu situaciju, a vi ćete postati vrijedni donator Dubrovačkih muzeja", poručili su.

Tagovi: dubrovački muzeji, #karantenadubrovnik2020
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE