GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovački muzeji pokrenuli projekt #karantenadubrovnik2020

Dubrovački muzeji pokrenuli projekt #karantenadubrovnik2020
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 12:51
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Dubrovački muzeji pokrenuli su projekt #karantenadubrovnik2020, kako bi dokumentirali život stanovnika Dubrovnika i okolice u okolnostima izolacije i karantene, uzrokovanih pandemijom.

Konačni cilj projekta je da buduće generacije da bolje razumiju svijet, a da ga znanstvenici i stručnjaci pravilno interpretiraju, uz pomoć svega onoga što će građani poslati - fotografije, video uratke, audio zapise, crteže, umjetničke i druge kreacije, šale, skenove propusnica, bilješke, osvrte ili dnevničke zapise svakodnevice nastale u vrijeme karantene.

Svi se materijali šalju na e-mail: karantenadubrovnik2020@dumus.hr, Dubrovački muzeji će ih na svojim društvenim i mrežnim stranicama povremeno objavljivati, a planira se i virtualna izložba #karantenadubrovnik2020.

Građa će se skupljati u više kategorija: Škola od doma, Posao nosim kući, Ljubav u četiri zida, Ljubimci i karantena, Sport i tjelovježba, Zabava i igra, Grad koji spava, Ljepota i zdravlje, Kućni krajolici, Oko objeda i stola, Kućanski poslovi, Shopping i korona, Trenutci dokolice, Dječja svakodnevica, Virtualno dvorište, Socijalni život i socijalna distanca, Duhovnost i karantena, Krizni stožer i Kultura za po doma.

Iz Dubrovačkih muzeja kažu kako materijali mogu biti slučajni, mali trenutci sreće i inspiracije, obiteljskog druženja i zabave, šale, pjesme i plesa, ali i trenutci straha, tuge i zabrinutosti.
"Na fotografijama možete biti s maskicama ili rukavicama, snimljeni pri odlasku u trgovinu, ljekarnu i slično. Snimiti možete i predmete koji imaju specifičnu priču u karanteni", napominju.

U e-mailu je potrebno navesti ime i prezime vlasnika i autora priloga, kratki opis priloga, mjesto i vrijeme nastanka te dopuštenje za objavu podataka o autoru.

Osim dokumentacije, projekt prikuplja građu koja se odnosi na život u karanteni, poput rukavica, maskica, sredstava za dezinfekciju, zaštitne odjeće, originalnih propusnica, liječničkih i kuhinjskih recepata, vizira, transparenata, knjiga, glazbe ili filmova u vrijeme karantene.

"Spremite ih i po završetku karantene, poklonite muzeju. Time će fundus muzeja biti bogatiji za predmete koji najbolje tumače trenutačnu situaciju, a vi ćete postati vrijedni donator Dubrovačkih muzeja", poručili su.

Tagovi: dubrovački muzeji, #karantenadubrovnik2020
PROČITAJ I OVO
Pulski filmski festival odgođen do početka rujna
FESTIVALI
Pulski filmski festival odgođen do početka rujna
PULA - Ovogodišnji 67. Pulski filmski festival, koji se trebao održati od 18. do 26. srpnja, a koji je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom otkazan, odgođen je do početka rujna, izvijestili su u srijedu iz Pula Film Festivala.
Novo izdanje festivala Monoplay; stiže jedan od najznačajnijih europskih koreografa Jonathan Burrows
FESTIVALI
Novo izdanje festivala Monoplay; stiže jedan od najznačajnijih europskih koreografa Jonathan Burrows
ZADAR – Dvanaesto izdanje festivala plesnog sola - MONOPLAY održat će se od 24. do 28. kolovoza u Zadru i predstaviti niz plesnih izvedbi renomiranih domaćih i stranih umjetnika i umjetnica.
ZKM: Više od 29.000 gledatelja u dijelom virtualnoj sezoni
TEATAR
ZKM: Više od 29.000 gledatelja u dijelom virtualnoj sezoni
ZAGREB - Zagrebačko kazalište mladih sezonu 2019./20. zaključilo je sa zabilježenih preko 29 tisuća gledatelja, uz veliko 'hvala' svojoj publici, koja je i poslije izbijanja pandemije nastavila aktivno pratiti online sadržaje kazališta te se nakon karantene ponovo vratila u gledalište.
Fuliranje Jungle unatoč koroni, ali uz sve mjere opreza
DOGAĐAJI
Fuliranje Jungle unatoč koroni, ali uz sve mjere opreza
ZAGREB - U vrijeme koronavirusa izazovno je i nimalo jednostavno organizirati bilo koju manifestaciju, pa i na otvorenom, no može se, uz optimizam i striktno pridržavanje epidemioloških mjera, kaže direktor agencije "Kokoš ili jaje" Roman Pokos uoči početka manifestacije "Fuliranje Jungle".
Grand prix 55. Zagrebačkoga salona Gordani Drinković
NAGRADE
Grand prix 55. Zagrebačkoga salona Gordani Drinković
ZAGREB - Grand prix 55. Zagrebačkoga salona pripao je Gordani Drinković za rad "Suze okrenute nebu", dodijeljen joj je na svečanosti kojom je u utorak navečer zatvoren jubilarni salon ove godine posvećen primjenjenim umjetnostima i dizajnu u autorskoj koncepciji kustosice Ive Körbler.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE