GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dokumentarni film Seana Penna o Ukrajini premijerno na Berlinskom filmskom festivalu

Dokumentarni film Seana Penna o Ukrajini premijerno na Berlinskom filmskom festivalu
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2023 / 21:02
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Dokumentarac Seana Penna "Superpower", koji je snimljen u Ukrajini iu kojemu se pojavljuje predsjednik Volodymyr Zelensky, imat će svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu sljedećeg mjeseca, objavili su organizatori u ponedjeljak.

"Više od dokumentarca, 'Superpower' je kronika filmskog projekta koji je stvarnost natjerala da se promijeni u nešto manje kontrolirano, ali više smisleno", stoji u priopćenju festivala.

Oscarom nagrađeni američki glumac i redatelj bio je u ukrajinskoj prijestolnici u veljači 2022., kada je Rusija pokrenula svoj sveobuhvatni napad, a zatim je uzvratio posjete.

"Naša mu je zemlja zahvalna na takvoj hrabrosti i poštenju", napisao je Ured ukrajinskog predsjednika na Facebooku prošle godine.

Berlinale, koji se održava od 16. do 26. veljače, jedan je od vodećih svjetskih filmskih festivala uz Cannes i Veneciju.

Ovo izdanje sadržavat će 18 filmova u utrci za Zlatnog medvjeda, glavnu nagradu koja se dodjeljuje za najbolji film.

Pennov dokumentarac neće ući u utrku za nagrade, ali će biti prikazan u seriji Special Gala.

Izvršna direktorica Berlinalea Mariette Rissenbeek rekla je da se Penn očekuje u Berlinu na festivalu. Također su u pregovorima, rekla je, o tome može li se Zelensky obratiti na festivalu.

Holivudska glumica Kristen Stewart predvodit će žiri festivala, dok će redatelj Steven Spielberg dobiti počasnog Zlatnog medvjeda za živ

Tagovi: Berlinale, Sean Penn, Filmski festival u Berlinu
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE