GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dokumentarni film o Novom valu svjetsku festivalsku premijeru imat će u Domu omladine

Dokumentarni film o Novom valu svjetsku festivalsku premijeru imat će u Domu omladine
PREMIJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - "Novi val - 40 godina nakon", dokumentarni je film u produkciji CMC televizije i u suradnji s izdavačkom kućom Croatia Records, a koji je premijerno prikazan u siječnju na CMC televiziji i to u dva dijela. Svjetsku festivalu premijeru imat će na tradicionalnom Martovskom festivalu čije je 67. i 68. izdanje pomaknuto zbog epidemiološke situacije u Srbiji s ožujka na travanj (19. - 25.4.).

Film autora i scenarista Nikole Kneževića, koji uz Olgu Kepčiju potpisuje i režiju, prati priču oko 4 novovalna albuma kojima Croatia Records slavi 40 godina novog vala: "Paket aranžman", "Šarlo akrobata - Bistriji ili tuplji čovek biva kad...", "Električni orgazam - Električni orgazam" i "Haustor - Haustor". Ujedno nas vraća u razdoblje prije 40 i više godina prilikom nastavnka punka, preteče novog vala. Obuhvaća i razdoblje samog djelovanja novog vala, bendove i glazbenike koji su tada djelovali, ali govori o fenomenu novog vala i činjenici da se i danas s jednakim žarom govori o ovom možda i najvažnijem glazbenom pokretu u bivšoj državi.

Dokumentarni film je sniman većinom u Zagrebu i Beogradu, a u njemu možemo čuti neke od glavnih aktera novog vala kao što su Srđan Gojković iz Električnog orgazma, Srđan Sacher i Darko Rundek iz Haustora, Zdenko Kolar iz VIS Idola te Jurij Novoselić i Max Juričić iz grupe Film, dok su dio filma i producenti, glazbeni kritičari i novinari, dizajneri i fotografi, a korištene su i arhivske snimke CMC televizije u kojima možemo vidjeti pokojnog Vladu Divljana iz VIS Idola te Dušana Kojića Koju iz Šarla akrobate i Discipline kičme.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je i predsjednik Odbora Martovskog festivala, istaknuo je da su beogradske vlasti procijenile epidemiološku situaciju i donijele odluku o pomicanju termina održavanja duplog izdanja, 67. i 68. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Prema njegovim riječima, program je spreman, ali zbog zdravstvene sigurnosti sudionika procijenjeno je da festival treba odgoditi.

"Prošlogodišnji Martovski festival nije održan iz istih razloga, a ovogodišnje dvostruko izdanje bilo je planirano za termin od 22. do 28. ožujka", podsjetio je Mladenović.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularno zvani Martovski festival, tako će svoje 67. i 68. izdanje doživjeti od 19. do 25. travnja gdje će biti prikazan i film "Novi val - 40 godina nakon".

Tagovi: Novi val, Croatia Records, Disciplina kičme, Šarlo akrobata, Andreja Mladenović, Srđan Sacher, Srđan Gojković Gile, Darko Rundek, Haustor, Električni orgazam, Martovski festival
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE