GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dino Guščić: Važno je sačuvati dušu i srce puno ljubavi

Dino Guščić: Važno je sačuvati dušu i srce puno ljubavi
INTERVJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 20:59
Autor: SEEbiz
INTERVJU - Prije dvije godine zasjao je u RTL-ovom showu ''Zvjezdice''. Dino Guščić, rapski grdelin iz mjesta Kampor na Rabu, tada, kao četrnaestogodišnjak, pokazao je zadivljujuće glasovne sposobnosti. Skromno je ustvrdio da bi volio pjevati u klapi, a da su mu uzori njegovi otac i djed.

Natjecateljske emisije dolaze i prolaze, no pravi talenti se pamte i kad-tad dobiju pravu priliku za novim dokazivanjem. Dino, mladić s Raba koji osvaja svojom neposrednošću malo će odgoditi svoje klapske ambicije jer je krenuo u profesionalne glazbene vode potpisavši svoj prvi ugovor s Croatiom Records. Pod njihovom etiketom predstavljen je i njegov prvijenac, videospot ''Čekam jutro'' koji potpisuju Andrej Babić kao autor glazbe te rapsko-zagrebački književnik Krešimir Butković kao autor teksta. Stoga je i ovo odlična prigoda da napravimo intervju s mladim pjevačem pred kojim se otvara lijepa glazbena budućnost.


SEEbiz: Mladom čovjeku možda se dvije godine čini puno jer kad se kamere ugase, ambicije ostaju. Od pjevanja nisi odustajao. Nastupao si, a u svemu veliku ulogu je imala i profesorica glazbe Teana Kovačević? Sada si nastavio i s profesoricom pjevanja Ivanom Galić?

Guščić: Nakon RTL-showa Zvjezdice počeo sam surađivati s mojom dragom profesoricom glazbe Teanom Kovačević i udrugom Music Talents Split koja je definitivno obilježila početak moje glazbene karijere. Uz Teanu sam naučio puno toga što danas samo nadograđujem. Tu je naravno i golemo iskustvo u javnim izvedbama kojih je zaista bilo mnogo, bilo da je riječ o solo nastupima, bilo da je riječ o tercetima ili fantastičnim duetima s mojim divnim kolegicama i prijateljicama; Đanom Smajo, Albinom Grčić, Katjom Jelavić i mnogima drugima. Uz Teanu sam naučio da je i ono naizgled nemoguće - moguće i na tome ću joj biti uvijek zahvalan. Nakon potpisivanja ugovora s Croatiom Records započela je još jedna divna i vjerujem duga suradnja, ovoga puta s profesoricom pjevanja Ivanom Galić. Naravno uza sve ovo i dalje je tu škola koja je jako važna, no eto, uz malo truda i upornosti sve se može stići...

SEEbiz: Rapski si grdelin, Rabljani te vole, školskim prijateljima je stalo do tvojeg uspjeha.

Guščić: Taj naziv „rapski grdelin“ nastojat ću opravdati svojim pjevanjem koje je doista moja ljubav i glazbenom karijerom koja je sada krenula u profesionalnom smjeru. I reakcije mojih prijatelja u školi su izvrsne, njima se sviđa moj premijerni spot, zadovoljni su i daju mi punu podršku. Dobio sam hrpu pohvala, masu prelijepih komentara, da ne govorim o društvenim mrežama gdje me moji Rabljani stalno prate, lajkaju... To mi neizmjerno mnogo znači i na tome sam im silno zahvalan.

SEEbiz: Više puta si nastupio na internim školskim manifestacijama, nedavno si uz pratnju prof. Marka Štokića zapjevao na "Danima zahvalnosti za plodove zemlje", a čuli smo i tvoju sugestivnu izvedbu himne PGŽ-a koja je mnoge ostavila bez daha.

Guščić: Sjajno mi je pjevati uz pratnju mojeg profesora Marka Štokića, koji je također iskusni glazbenik. Nastupali smo već nekoliko puta unutar škole izvodeći više pjesama prilagođenih pojedinim školskim projektima. To uvijek ispadne lijepo, opušteno i spontano, a rado se odazovem i ukoliko treba zapjevati na nekim prigodnim javnim događanjima.

SEEbiz: ''Čekam jutro'' je najavni singl. Kritike su pozitivne?

Guščić: Kritike su pozitivne i to me veseli. Kad si na početku karijere jako je važno osluhnuti reakcije ljudi, jer samo ukoliko svojim izvedbama uspiješ dotaknuti srca slušatelja, možeš uspjeti, i tek tada bavljenje glazbom dobiva puni smisao.

SEEbiz: Okupio si jaki autorski tim. Kako je došlo do suradnje?

Guščić: Da budem iskren, do tih je suradnji došlo nekako spontano. Krešimir Butković, autor teksta mojeg prvog singla „Čekam jutro", spomenuo je Andreju Babiću da zna jednog momka koji lijepo pjeva, i tako je sve počelo... Krešo je napisao divan tekst, Andrej Babić sve je to uglazbio, i eto, nije prošlo mnogo, a već smo se našli u studiju na snimanju...

SEEbiz: Koliko je teško jednom mladiću s relativno medijski izoliranog otoka krenuti u ozbiljne glazbene vode?

Guščić: Nije jednostavno. Koliko god je nama predivno na našem Rabu kada je riječ o takvim projektima mi smo ovdje ipak fizički distancirani od velikih gradova, glazbenih studija i produkcijskih timova, pa je potrebno daleko više odricanja, žrtve, financija i vremena... Tu se moram zahvaliti svojim roditeljima koji su stvarno potpuno stali uz mene, jer kako oni kažu, bez truda i odricanja ne može se naprijed. Mogu samo reći ako imaš obitelj i roditelje koji te podržavaju najbogatiji si čovjek na svijetu.

SEEbiz: Spot je u cijelosti sniman na Rabu? Tko ga je režirao? Tko još sudjeluje u njemu?

Guščić: Spot koji se prvotno trebao snimati u Zagrebu, ipak je zahvaljujući producentima koji su uvažili moju želju, u cijelosti snimljen na Rabu. Režirao ga je Mario Boršćak, a osim što je sniman na Rabu dodatni rapsku komponentu dala mu je i naša predivna Maja Lončarević s kojom je bilo odlično surađivati tijekom snimanja.

SEEbiz: Što tebi, kao mladom pjevaču, znači ovaj iskorak u svijet glazbe koja u vrijeme koronavirusa prolazi kroz teška vremena?

Guščić: Na žalost situacija u svijetu glazbe nije idealna, kompletna glazbena industrija pogođena je ovom pandemijskom krizom, ali najgore bi sada bilo odustati. Ja eto ni ne pomišljam odustati, već naprotiv, idem tvrdoglavo naprijed.

SEEbiz: Mlad čovjek ne gleda previše u budućnost i živi za sadašnji trenutak, no, jednom, kad dostigneš punu glazbenu zrelost, kad će te salijetati brojni predstavnici medija, kompozitori, tekstopisci, što bi sebi iz budućnosti poručio u ovoj sadašnjosti, na pragu početka?

Guščić: U svim scenarijima koji će možda uslijediti važno je sačuvati dušu i srce puno ljubavi, jer to je jedini pravi izvor iz kojega se vrijedi napajati. Kako god bilo od svojih snova ne treba odustajati i uvijek treba kormilo usmjeravati prema cilju, ma koliko taj cilj daleko bio. Prvi singl je vani i to je velik korak za mene, ali naravno da tu ne treba stati, idem dalje prema drugom singlu.

Tagovi: Dino Guščić, Krešimir Butković, Music Talents Split, Maja Lončarević, otok Rab, Mario Boršćak, Andrej Babić, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE