GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Diklićev koncert iz Lisinskog objavljen na dvostrukom CD-u

Diklićev koncert iz Lisinskog objavljen na dvostrukom CD-u
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2020 / 18:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Drago Diklić, proslavljeni pjevač jazz, popularne i zabavne glazbe, jedan od najvažnijih predstavnika zagrebačke šansonjerske scene, prije točno godinu dana, 19. studenog, održao je prvi solistički koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Koncertom nazvanim Zagreb je najljepši grad proslavio je nevjerojatnih 65 godina impresivne glazbene karijere. Vječni Trnjan, legendarni Drago Diklić, ispunio je veliku dvoranu i prošao kroz sve faze karijere, od jazz kataloga, preko popularne glazbe, sve do šansonjerskih pjesama, a sa svima njima stvorio je veliki ugled, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i izvan nje. Tijekom karijere pjevao je i talijanske i američke standarde, a osim glazbe bavio se i drugim zanimanjima, vlasnik je jedne od najstarijih diskografskih kuća Alta, dugo je bio i direktor Zagrebačkog festivala te je strastveni igrač bridža. Zbog svega toga postao je jedna od najomiljenijih osoba u zagrebačkom glazbenom i društvenom životu, a svakako najveći naglasak je na profesionalnoj pjevačkoj karijeri.

U drugoj polovici 20. stoljeća Drago Diklić osniva sastav The Professionals/Profesionalci koji ga je pratio i na koncertu u Lisinskom, a ovoga puta članovi su bili Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitarama i mandolini, Mladen Baraković na bas gitari i Josip Cvitanović na bubnjevima. Na koncertu smo imali prilike čuti njegove najveće hitove poput Zagreb je najljepši grad, Gde si sad moj prijatel, Još samo večeras, Opet si plakala, Vse bum zapil i Domovino moja lijepa, zatim američke standarde poput Unforgettable, New, York, New York i If I Had a Hammer, Italija Medley (Anema e core, La più bella del mondo, Parlami d’amore Mariù, Quando quando quando), ali i obrade pjesama njegovih velikih prijatelja poput Ive Robića i Zvonka Špišića. Na koncertu je premijerno predstavio i dvije nove pjesme o Zagrebu koje je napisao Enes Kišević - Zagreb i Kaja, koju je skladao i otpjevao Drago Diklić te Zagrebačka šetnja koju je uglazbio i otpjevao Hrvoje Hegedušić.

Ovaj koncert još jednom je dokazao koliku je veliku publiku Drago Diklić tijekom 65 godina okupio, ali i potvrdio kako je riječ o jednom od najboljih hrvatskih vokala stare generacije koji su vokalno i danas iznad mnogih interpretatora novije generacije. Na koncertu je kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin, uručila Dragi i posebno priznanje za za 65 godina uspješne karijere.

Aranžmane svih pjesama izvedenih na koncertu potpisuje upravo Drago Diklić. Koncert je snimao Vinko Vidović, a miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Izvršni producent bio je Krešimir Dolenčić, a producenti snimanja Nikolina Mazalin i Rajko Pavlović. Likovno oblikovanje potpisuje Ana Luketin Fahrenwald, fotografije potpisuje Samir Cerić Kovačević, dok naslovnicu krasi fotografija Davora Denkovskog.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Tagovi: Drago Diklić, Croatia Records, Hrvoje Hegedušić, Zvonko Špišić, Ante Gelo, Nikolina Mazalin, Enes Kišević
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE