GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin

Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 19:32
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Riječka mezzosopranistica Diana Haller, dugogodišnja članica Državne opere u Stuttgartu i počasna članica riječke Opere, dobila je u Njemačkoj počasnu titulu Kammersängerin, izvijestio je riječki HNK.

Tom počasnom titulom koju država dodjeljuje najistaknutijim opernim pjevačima na poseban im se način izražava zahvalnost za iznimne umjetničke zasluge, priopćio je HNK Ivana pl. Zajca.

Dobitnici Diani Halller titulu Kammersängerin (komorni pjevač) njemačke pokrajine Baden-Württemberga uručila je državna tajnica Petra Olschowski.

"Rijetko kada sam vidio umjetnicu koju, osim izvanrednih pjevačkih kvaliteta, krasi toliko sveobuhvatno zanimanje i posvećenost interesima operne umjetnosti", istaknuo je, govoreći o Diani Haller, direktor Opere Nacionalnog kazališta u Mannheimu Albrecht Puhlmann, koji je od 2006. do 2011. godine vodio Državnu operu u Stuttgartu.

Diana Haller postala je članica Opere u Stuttgartu 2010. godine. Od tada nastupa u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima, poput Salzburger Festspiele, Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Händel festivalu u Londonu, Concertgebouw Amsterdam.

U HNK Ivana pl. Zajca nastupila je prvi put sa svojim Gala koncertom 2015., a u operi ulogom Julija Cezara u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”. Nastupila je zatim u koncertnoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitalu „Španjolske strasti” i Bellinijevoj „Normi“. Ove je godine nastupila na Opera Gala koncertu u sklopu Ljetne klasike, festivala riječke Opere u pulskoj Areni te na Festivalu Riječkoga simfonijskog orkestra na Trgu Riječke rezolucije, navodi se u priopćenju riječkoga HNK.

Tagovi: Diana Haller, Kammersängerin, Riječka opera
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE