GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danijel Pek na ovogodišnjem izdanju platforme Producers on the Move

Danijel Pek na ovogodišnjem izdanju platforme Producers on the Move
PRODUKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 16:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Danijela Peka za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije.

Platforma se inače održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, no zbog odgode festivala, Producers on the Move bit će realiziran online, od 11. do 15. svibnja. 

Organizacija European Film Promotion, koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 38 europskih zemalja, svake godine odabire dvadesetak producenata za sudjelovanje na platformi Producers on the Move na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Danijel Pek među odabranima za sudjelovanje na platformi našao se zahvaljujući njegovom uspješnom producentskom opusu te radu na višestruko nagrađivanim igranim filmovima poput, kako se ističe na stranici EFP-a, Goran i Vis-À-Vis Nevija Marasovića te Lajkaj i ti mene (Likemeback) Leonarda Guerre Seràgnolija, manjinskoj hrvatskoj koprodukciji čiji je Pek, uz Katarinu Prpić, hrvatski producent. Osim toga, EFP navodi i dva nedovršena projekta: Črna mati zemla Roka Bičeka (u fazi finaciranja) te Murina Antonete Alamat Kusijanović (u fazi postprodukcije).

Producers on the Move inače se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, no kako je on odgođen do daljnjeg, platforma će se realizirati online, od 11. do 15. svibnja.

"Jako je važno da EFP u ovim izazovnim vremenima nastavi podržavati, promovirati i spajati kreativce s obećavajućim karijerama te njihovim radovima pružiti vidljivost i mogućnost koprodukcija unutar Europe", ističe Sonja Heinen, direktorica EFP-a.

Producers on the move platforma je za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija, a namijenjena je producentima čija su karijere u usponu. Sudionike svake godine očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.

Kroz program je od njegova osnivanja prošlo 441 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara. Prošle godine, u programu je sudjelovala hrvatska producentica Anita Juka. Uz EFP, u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.

Osim Danijela Peka, na platformi će sudjelovati još 19 producenata, a popis sudionika možete pronaći na službenoj stranici EFP-a.

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar, a popis svih zemalja članica nalazi se ovdje.

Danijel Pek je hrvatski televizijski i filmski producent. Studirao je produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti, nakon čega je radio kao novinar i urednik na radiju i televiziji. 2007. godine osniva Antitalent, a 2013. producira prvi dugometražni film, Vis-À-Vis Nevija Marasovića. Danijel je diplomant EAVE programa za producente i Berlinale Talents alumni.

Tagovi: Danijel Pek, Producers on the Move, Sonja Heinen, Filmski festival u Cannesu, Nevio Marasović, Leonardo Guerra Seràgnoli
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE