GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja

Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 19:49
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove će godine od 4. do 10 srpnja biti nastavljen pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića, uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj prošle godine.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, u ponedjeljak, na Svjetski dan glazbe festival će se održati u dvorištu sisačkog Gradskog muzeja. Osim što će se na taj način nastaviti tradicionalna glazbena manifestacija, čuvat će se sjećanje na gitarističkog jazz virtuoza, dobitnika najviših nagrada za jazz glazbenike, te Nagrade grada Siska za životno djelo. Njegov Siscia jazz club 2015. godine proglašen je za najbolji klub u Hrvatskoj.

"Kukuruzović je bio najbolji ambasador grada Siska u zemlji i inozemstvu, pa ćemo i unatoč zahtjevne organizacije tom projektu dati punu potporu. Vjerujemo da će festival opstati i u budućnosti ćemo mu pronaći trajnu prikladnu lokaciju", rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Jazz publicist Dinko Husadžić Sansky, koji je o Kukuruzoviću napisao dvije knjige, predstavio je unikatnu fotomonografiju o umjetniku, uz želju da se uskoro objavi. Kako je rekao, iako ovogodišnji festival iz poznatih razloga neće ugostiti poznata svjetska imena jazza, predstavljat će reprezentativni presjek domaće jazz scene.

"Budući da se jazz u Hrvatskoj danas mora tražiti svijećom, ovaj festival ima posebno značenje. U Sisku se publika ne može prevariti i ovdje nastupaju najbolji", rekao je virtuoz na violini Bruno Urlić, koji istodobno najavio i promociju jazz albuma "Smile".

Festival će se održati od 4. do 10. srpnja u dvorištu sisačkog Gradskog muzeja, a nastupit će jazz sastavi Swing Again (4. 7.), Dixieland band Čakovec (5. 7.), The Cool Jazz Duo Branko Bogunović & Bogart (6. 7.) Mavi Kan (7. 7.), Big band Požega (8. 7.), Martine Thomas & Black Coffee (9. 7.) i Kaj Te Briga (10. 7.)

Tagovi: Dani jazza Damira Kukuruzovića, Dinko Husadžić Sansky, Damir Kukuruzović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE