GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crni umjetnici zatražili od Hollywooda da ulaže u antirasističke sadržaje

Crni umjetnici zatražili od Hollywooda da ulaže u antirasističke sadržaje
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Više od tristo crnih glumaca i producenta, uključujući Idrisa Elbu, Queen Latifah i Billya Portera, u utorak je zatražilo od Hollywooda da umjesto u policiju ulaže u antirasističke sadržaje.

Potpisnici su u otvorenom pismu pozvali na prekid veličanja policijskog nasilja.

Pismo je poslala grupa „Hollywood za Crne živote“ u jeku obračuna u SAD-u oko sistemskog rasizma i masovnih prosvjeda protiv policijske brutalnosti prema crncima.

Od Hollywooda su zatražili da prestane zapošljavati policajce na sceni te da izvrši pritisak na gradske vlasti Los Angelesa kako bi se smanjilo ulaganje u policiju.Traže i da filmska studija zapošljavaju više crnaca na izvršnim mjestima.

Ranije ovog mjeseca otkazane su dugo prikazivane policijske TV emisije "Live PD" i "Cops", napominje Reuters.

Istraživanje Sveučilišta u Kaliforniji objavljeno u veljači pokazalo je da su crni glumci u 2019. imali 27,6 posto glavnih uloga u vrhunskim filmovima, što je tri puta više nego u 2011. Šefovi filmskih studija u 91 posto slučajeva bili su bijelci te u 82 posto slučajeva muškarci, pokazalo je istraživanje.

Tagovi: crni umjetnici, policijsko nasilje, Hollywood, Queen Latifah, Idris Elba, Billy Porter
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE