GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III

Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III
AUTORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 11:23
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
NEW YORK - "Stvorio sam novi početak i novi kraj. Filmu je udahnut novi život", rekao je Francis Ford Coppola najavljujući “rediteljsku verziju” trećeg nastavka filma “Kum” kome je dao i novo ime: "Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea".

Treći nastavak sage o mafijaškoj porodici Corleone, “Kum III”, kada se pojavio pre 30 godina, nominovan je za sedam Oscara, uključujući i onog sa najbolji film (osvojio ga je te godine “Ples sa vukovima” Kevina Costnera), ali je dočekan sa uglavnom suzdržanim kritikama.

Kritičari su hvalili Ala Pacina u ulozi Michaela Corleonea, pa i priču, ali su isticali i nepotrebno zbrkanu radnju i posebno neubedljivu Sofiju Coppolu kao Mary Corleone. Ona je za tu ulogu osvojila dve “Zlatne maline” – za najgoru epizodnu ulogu i za najgore novo filmsko lice. Sofia Coppola je, inače, u tu ulogu “uskočila” umesto Winone Ryder, koja se razbolela pred snimanje. Tada devetnaestogodišnja rediteljeva ćerka vremenom se potvrdila kao uspešna rediteljka.

Ni svi članovi ekipe nisu bili zadovoljni time kako je film ispao.

“Kada sam ga pogledala, pomislila sam: ‘Dakle, ovaj film ne radi’. Jednostavno sam ga odbacila. Pomislila sam: ne, nije dobar”, rekla je Diane Keaton, filmska Kay Corleone, Michaelova supruga.

Prvi “Kum” (1972) osvojio je tri Oskara (za najbolji film, Marlon Brando za najbolju mušku ulogu i za najbolje adaptirani scenario koji su napisali Mario Puzo i Kopola). “Kum II” (1974) osvojio ih je čak šest, uključujući i statue za najbolji film i režiju. I onda je prošlo 16 godina i Coppola se poduhvatio završnog dela trilogije. Zapravo, Puzo i on nisu želeli da to bude treći nastavak, nego su ga zamislili kao epilog prethodna dva filma i nazvali ga “Smrt Michaela Corleonea”, ali su producenti to odbili i nazvali ga jednostavno “Kum III”.

U susret 30. godišnjici od premijere tog filma, pred publikom će se od sutra u bioskopima a od 8. decembra na digitalnim patformama rediteljska verzija nazvana “Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea”. Coppola je ranije već sređivao svoje filmove. Napravio je novu verziju “Apokalipse danas”, a prošle godine uradio je šta se može i “prerežiranjem” svog “Cotton kluba” (1984).

Tagovi: Francis Ford Coppola, Kum III, Smrt Michaela Corleonea, Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Sofia Coppola
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE