GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III

Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III
AUTORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 11:23
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
NEW YORK - "Stvorio sam novi početak i novi kraj. Filmu je udahnut novi život", rekao je Francis Ford Coppola najavljujući “rediteljsku verziju” trećeg nastavka filma “Kum” kome je dao i novo ime: "Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea".

Treći nastavak sage o mafijaškoj porodici Corleone, “Kum III”, kada se pojavio pre 30 godina, nominovan je za sedam Oscara, uključujući i onog sa najbolji film (osvojio ga je te godine “Ples sa vukovima” Kevina Costnera), ali je dočekan sa uglavnom suzdržanim kritikama.

Kritičari su hvalili Ala Pacina u ulozi Michaela Corleonea, pa i priču, ali su isticali i nepotrebno zbrkanu radnju i posebno neubedljivu Sofiju Coppolu kao Mary Corleone. Ona je za tu ulogu osvojila dve “Zlatne maline” – za najgoru epizodnu ulogu i za najgore novo filmsko lice. Sofia Coppola je, inače, u tu ulogu “uskočila” umesto Winone Ryder, koja se razbolela pred snimanje. Tada devetnaestogodišnja rediteljeva ćerka vremenom se potvrdila kao uspešna rediteljka.

Ni svi članovi ekipe nisu bili zadovoljni time kako je film ispao.

“Kada sam ga pogledala, pomislila sam: ‘Dakle, ovaj film ne radi’. Jednostavno sam ga odbacila. Pomislila sam: ne, nije dobar”, rekla je Diane Keaton, filmska Kay Corleone, Michaelova supruga.

Prvi “Kum” (1972) osvojio je tri Oskara (za najbolji film, Marlon Brando za najbolju mušku ulogu i za najbolje adaptirani scenario koji su napisali Mario Puzo i Kopola). “Kum II” (1974) osvojio ih je čak šest, uključujući i statue za najbolji film i režiju. I onda je prošlo 16 godina i Coppola se poduhvatio završnog dela trilogije. Zapravo, Puzo i on nisu želeli da to bude treći nastavak, nego su ga zamislili kao epilog prethodna dva filma i nazvali ga “Smrt Michaela Corleonea”, ali su producenti to odbili i nazvali ga jednostavno “Kum III”.

U susret 30. godišnjici od premijere tog filma, pred publikom će se od sutra u bioskopima a od 8. decembra na digitalnim patformama rediteljska verzija nazvana “Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea”. Coppola je ranije već sređivao svoje filmove. Napravio je novu verziju “Apokalipse danas”, a prošle godine uradio je šta se može i “prerežiranjem” svog “Cotton kluba” (1984).

Tagovi: Francis Ford Coppola, Kum III, Smrt Michaela Corleonea, Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Sofia Coppola
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE