GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CKT priprema 8. obiteljski festival u parku 26. rujna

CKT priprema 8. obiteljski festival u parku 26. rujna
POZDRAV JESENI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 16:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ovogodišnji 8. obiteljski festival u parku, kojim Centar za kulturu Trešnjevka (CKT) simbolično ispraća ljeto i pozdravlja jesen, održat će se u subotu, 26. rujna u zagrebačkom Parku Stara Trešnjevka, a usporedno s njim održat će se i akcija Tratinska se budi.

CKT najavljuje bogat program u sklopu kojega će se održati predstave za djecu, sajam školskih knjiga, nastupi puhačkoga i tamburaškog orkestra, dječjega zbora, ples na svili te kreativne i dramske radionice.

Program je podijeljen u dva dijela - od 11 do 13 sati i od 17 do 21 sat, a zatvara se koncertom Tamburaškog orkestra "Gaj".

Paralelno uz Obiteljski festival u subotu, 26. rujna uz cijelu Tratinsku ulicu održat će se akcija Tratinska se budi!.

Na samome početku jeseni, Centar za kulturu Trešnjevka i "Mapiranje Trešnjevke", kao jedan od Cekate-ovih projekata, organizira i aktivnosti vezane uz Tratinsku ulicu, a cilj im je oživljavanje te danas vrlo zapuštene ulice i poticanje na pogled u prošlost i sadašnjost ulice te razmišljanje o njezinoj budućnosti.

Aktivnosti će se održavati pod naslovom "Jane's Walk u Zagrebu: Tratinska se budi!", jer dio akcije "Mapiranje Trešnjevke" sudjeluje u globalnom projektu "Jane's Walk" koji se već godinama održava u mnogim zemljama svijeta.

Program se sastoji od vođenih šetnji za građanstvo, radionica, igara i drugih aktivnosti u kojima će sudjelovati prije svega oni koji žive i rade u Tratinskoj ulici ili na drugi način sudjeluju u njezinu životu. Jane's Walk naziv je dobio po Jane Jacobs, urbanistici i aktivistici koja smatrala da je iznimno važno da građani sami upravljaju razvojem gradova i četvrti u kojima žive.

Tagovi: obiteljski festival u parku, Mapiranje Trešnjevke, Centar za kulturu Trešnjevka
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE