GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četrdeset godina Novog vala

Četrdeset godina Novog vala
OBLJETNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 13:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - S početkom 2021. godine počinje i velika proslava 40 godina novog vala, a koja će prvenstveno biti obilježena s četiri luksuzna vinilna reizdanja kultnih novovalnih albuma: Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam - Paket aranžman, Šarlo akrobata - Bistriji ili tuplji čovek biva kad..., Električni orgazam - Električni orgazam i Haustor - Haustor.

Uz reizdanja u pripremi su i brojni drugi popratni sadržaji poput box seta 100 originalnih pjesama - Novi talas/val, a sljedeće godine bit će objavljena i kompilacija posvećena ženama u novom valu. Uz to ekipa CroRec Digitala krenula je s velikom kampanjom izrade i objavljivanja lyric videa pjesama koje su dio spomenutih vinilnih reizdanja. Kako se uspomena na novi val ponovno budi kampanja je započela lyric videom za veliki hit Šarla akrobate - Ona se budi. Objavljivanje lyric videa realizirat će se tijekom studenog, prosinca i siječnja sve do izlaska reizdanja.

Što se tiče samih vinilnih reizdanja, sadržavat će rijetke fotografije, tekstove izravnih aktera novog vala, arhivsku dokumentaciju Jugotona, odnosno Croatia Recordsa te u konačnici remasterirane snimke s originalnih magnetofonskih vrpci koje je radio Goran Martinac u studiju Croatia Recordsa. Izdanja će se nalaziti u bogato opremljenom gatefoldu s knjižicom i kodovima za preuzimanje mp3 verzija pjesama, dok će omoti u cijelosti biti restaurirani u suradnji s grafičkim dizajnerom Darkom Kujundžićem.

Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima u različitim bojama, Paket aranžman na crvenom, Šarlo akrobata na bijelom. Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu. Izlazak je planiran za kraj siječnja 2021. godine, a uskoro ćemo i otkriti sve ekskluzivne sadržaje pakiranja.

Tagovi: novi val, novi talas, Šarlo akrobata, Haustor, Paket aranžman, Električni orgazam
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE