GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Casanova

Casanova
PRAZNINA /13)
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2023 / 21:19
Autor: Daniel Bele
"Kaj je, lima? Kaj je bilo, kaj te murija stisla? Sereš da te butragenjos ostavil? Pa daj se podajgle! Ti, kreveljiš se ko' da su te klepili sa pol kile spisirane gandže! Kaj ti je burke, pa nisu tetrijebi tog vredni!

I sad buš mi cendral tu, ko' da te komad sa oltara spedaliral! Svaka ti je butra u istoj šprehi, kaj ti je? Ono cimalica dok ne zagrizeš, a onda te dela mužekom dok joj ne zamiriša bolja kombinacija, ne? Sve ti je to kombinatorika, burki, pitaj mene, ja sam ti bil u kemiji i matki majstorica. Ni one ti ne kenjaju sladolede, ak' me kužiš! A ti si ziher briješ da njen drek ne smrdi, ha? Ono svetica laganini, kao ona ne njake i te spikice. Ko' da ona ne zna prdnut ko' kuga, burke! Moja malena kad ga zafitilji, znaš ono pod poplun kad gledamo filmić, ti ono cvrlje oči, moram krečit sutra, kuiš me. Ma kaj krečit, gletat 'emtima! To su nervni otrovi, to ostaje u porama, čo'eče! Evo, viš' da sam te nasmijal, a ni điku još nismo spržili. Sad bu' tebi burke Surla isčalpri malo o butros-butros-galiju i tim šemama. Ti, ja sam ti takav Casanova da bi mogel otvorit akademiju barenja!

Prvo i najvažnije ti je burke da komade ne idealiziraš i da skužiš da su u banani ko' i mi. Ja sam ti počel barit još ko' klinac, pa sam ti odmah skužil koju igru one pljugaju. Evo na primjer, kak' sam se ja sfleširal kad sam odigral prvog komada. Bili ti mi na klizanju, znaš ono, prvi srednje, još si ekipica iz osnovnjaka brijucka da buju se gledali ne, pa ti zovu oni mene na Dom Sportova. I našli se mi, ja ono 'junfer na ledu', kaj da ti čampri, ali odmah sam ti ja odigral 'kristijanu' i te neke njihove bimba klizače fore. Kaj ti je buraz, pa ja sam ti tad već Moskviča drapal tu po kvartu. I bila ti je tam ono sekica od Tankog, ne? A malena ono bonbon, 13 godina, kaj ti je, taman propupala. I niš, kak sam ja bil uvijek glavni frajer, kao 'ko bu uletel', kad ja 'stipu mene da utimle'. I ja ti laganini 'utrčanović'. A oni svi papci, kao cerekaju se ko' junferice tam sa strane, bimbulje ne? A malena ti se bila nalaktila kakti na šank i puši cigaretu, ono kao ja sam važna, ne? I ja ti isfuram klizeći, znaš ono donžuanski, kuiš me, i počnem joj valjat bureke.

A mala mi isfurava kameno lice, kao voda sam, bimba! A ja sam si fakat dal truda, znaš ono gestikulacija, Marlon Brando bi se posramil. I tak kesim se ja, kreveljim, a malena led ledeni. Meni jaja već pikulice! I niš, skužim ti ja da sam pogalplju i okrenem se da zalimpa i u tom momentu ti zveknem na prdaru, ono dobro da led nije pukel. I mala ti se počne cerekat ko luda! Kad odjednom, mala ti se podrigne, napravi ono kiseliš facu i veli 'kaj mi je ovo!?!'. Otvori usta, a na jeziku ono grah veličine bubrega, emtima!!! Ti, tak se podrignula da joj je celi grah zašel na usta! A iz gebe joj dismr, ko' da je leš žvakala, čo'eče! Hahaha. I kaj, ispalo je grbavo, kaj sad?

I nikat više nisam išel na klizanje po komade. Ali sam ti skužil da nisu one nikaj bolje od nas samo zato kaj se tak fensi drže, ne? Imaš pljugu, bajdvej? To burki!

A onda smo ti počeli lagano barit po diskačima, ono sentiši laganica. Damba i ja bi isfuravali uvijek istu šprehu, a komadi bi samo zujali. Damba ti uleče prvi, ono djuska i mimika, mala je na udici, ne. Mislim kaj te briga, ionak je buka, pa bezveze valjaš bureke, tak svejedno. Ali onda olfo ulečem ja i Damba izgura komada iz kadra, ali tak da joj se taman na uho zadere: "Surla, kad si se vratil iz Londona?", a ja ti na drugo uho miceku lagano: "Well…". I mačak je u torbi, kaj ti je. Ti, malena tak okecima zatrepče, znaš onu: 'Trepča radi, Beograd se gradi'! Velim ti, u rudnik bi se ta spustila, samo da može zabrijat zmenom! I tak skupil ti ja jednu malenu i điramo se mi ono u mom ćofu po centru. A Ćof nabrijan, spatosiran ne, znaš ono malo sam ga čučnul, del mu široke šlapice gore. Ma zvijer, 4 spulje ono suklja vatru i kaj, na dinar, dinar i pol ga razvrtim na ravnoj šniti. Ono zeleni val, malena svršava, mrakača! A malena bonkas, kaj ti je. Topić, minjak, po ps-u! A dole ono brkovi vire, kuiš me? Kad ti ja osetim da nekaj futra u autu. Bedara! I ja ti niža, ono fol gas spolegavanje i utrčanović na semafor za lijevo. Kaj sad? Znam ja da je ona pustila goluba, zna ona da ja znam da je ona, i sad tiha misa, ne. I ja ti laganica šrafciger iz prozora i laganini ga spuštam, a malena kao:

"Mojne Surla, kajne damfa izvana", a ja joj velim:

"Izunutra damfa šećeru, izunutra…"

Tak da ti ja velim burke, treba samo znat sa komadima. Buju one već plesale kak' ti sviraš. A pametan si ti, ono mojne njatke da buš u banani radi trebe. Snašel buš se ti! Kaj se ti ne bi snašel, buraz? Pa ti bi u Sahari vrganj našel, kaj ti je? I kaj, ovaj, imaš za joint, ha? A cenera? To burki, daj cekija sim! Znal sam da smo burazi. A kak se ono zoveš? Tu si iz kvarta, ne?“

Tagovi: Daniel Bele, Praznina
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE