GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Casanova

Casanova
PRAZNINA /13)
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2023 / 21:19
Autor: Daniel Bele
"Kaj je, lima? Kaj je bilo, kaj te murija stisla? Sereš da te butragenjos ostavil? Pa daj se podajgle! Ti, kreveljiš se ko' da su te klepili sa pol kile spisirane gandže! Kaj ti je burke, pa nisu tetrijebi tog vredni!

I sad buš mi cendral tu, ko' da te komad sa oltara spedaliral! Svaka ti je butra u istoj šprehi, kaj ti je? Ono cimalica dok ne zagrizeš, a onda te dela mužekom dok joj ne zamiriša bolja kombinacija, ne? Sve ti je to kombinatorika, burki, pitaj mene, ja sam ti bil u kemiji i matki majstorica. Ni one ti ne kenjaju sladolede, ak' me kužiš! A ti si ziher briješ da njen drek ne smrdi, ha? Ono svetica laganini, kao ona ne njake i te spikice. Ko' da ona ne zna prdnut ko' kuga, burke! Moja malena kad ga zafitilji, znaš ono pod poplun kad gledamo filmić, ti ono cvrlje oči, moram krečit sutra, kuiš me. Ma kaj krečit, gletat 'emtima! To su nervni otrovi, to ostaje u porama, čo'eče! Evo, viš' da sam te nasmijal, a ni điku još nismo spržili. Sad bu' tebi burke Surla isčalpri malo o butros-butros-galiju i tim šemama. Ti, ja sam ti takav Casanova da bi mogel otvorit akademiju barenja!

Prvo i najvažnije ti je burke da komade ne idealiziraš i da skužiš da su u banani ko' i mi. Ja sam ti počel barit još ko' klinac, pa sam ti odmah skužil koju igru one pljugaju. Evo na primjer, kak' sam se ja sfleširal kad sam odigral prvog komada. Bili ti mi na klizanju, znaš ono, prvi srednje, još si ekipica iz osnovnjaka brijucka da buju se gledali ne, pa ti zovu oni mene na Dom Sportova. I našli se mi, ja ono 'junfer na ledu', kaj da ti čampri, ali odmah sam ti ja odigral 'kristijanu' i te neke njihove bimba klizače fore. Kaj ti je buraz, pa ja sam ti tad već Moskviča drapal tu po kvartu. I bila ti je tam ono sekica od Tankog, ne? A malena ono bonbon, 13 godina, kaj ti je, taman propupala. I niš, kak sam ja bil uvijek glavni frajer, kao 'ko bu uletel', kad ja 'stipu mene da utimle'. I ja ti laganini 'utrčanović'. A oni svi papci, kao cerekaju se ko' junferice tam sa strane, bimbulje ne? A malena ti se bila nalaktila kakti na šank i puši cigaretu, ono kao ja sam važna, ne? I ja ti isfuram klizeći, znaš ono donžuanski, kuiš me, i počnem joj valjat bureke.

A mala mi isfurava kameno lice, kao voda sam, bimba! A ja sam si fakat dal truda, znaš ono gestikulacija, Marlon Brando bi se posramil. I tak kesim se ja, kreveljim, a malena led ledeni. Meni jaja već pikulice! I niš, skužim ti ja da sam pogalplju i okrenem se da zalimpa i u tom momentu ti zveknem na prdaru, ono dobro da led nije pukel. I mala ti se počne cerekat ko luda! Kad odjednom, mala ti se podrigne, napravi ono kiseliš facu i veli 'kaj mi je ovo!?!'. Otvori usta, a na jeziku ono grah veličine bubrega, emtima!!! Ti, tak se podrignula da joj je celi grah zašel na usta! A iz gebe joj dismr, ko' da je leš žvakala, čo'eče! Hahaha. I kaj, ispalo je grbavo, kaj sad?

I nikat više nisam išel na klizanje po komade. Ali sam ti skužil da nisu one nikaj bolje od nas samo zato kaj se tak fensi drže, ne? Imaš pljugu, bajdvej? To burki!

A onda smo ti počeli lagano barit po diskačima, ono sentiši laganica. Damba i ja bi isfuravali uvijek istu šprehu, a komadi bi samo zujali. Damba ti uleče prvi, ono djuska i mimika, mala je na udici, ne. Mislim kaj te briga, ionak je buka, pa bezveze valjaš bureke, tak svejedno. Ali onda olfo ulečem ja i Damba izgura komada iz kadra, ali tak da joj se taman na uho zadere: "Surla, kad si se vratil iz Londona?", a ja ti na drugo uho miceku lagano: "Well…". I mačak je u torbi, kaj ti je. Ti, malena tak okecima zatrepče, znaš onu: 'Trepča radi, Beograd se gradi'! Velim ti, u rudnik bi se ta spustila, samo da može zabrijat zmenom! I tak skupil ti ja jednu malenu i điramo se mi ono u mom ćofu po centru. A Ćof nabrijan, spatosiran ne, znaš ono malo sam ga čučnul, del mu široke šlapice gore. Ma zvijer, 4 spulje ono suklja vatru i kaj, na dinar, dinar i pol ga razvrtim na ravnoj šniti. Ono zeleni val, malena svršava, mrakača! A malena bonkas, kaj ti je. Topić, minjak, po ps-u! A dole ono brkovi vire, kuiš me? Kad ti ja osetim da nekaj futra u autu. Bedara! I ja ti niža, ono fol gas spolegavanje i utrčanović na semafor za lijevo. Kaj sad? Znam ja da je ona pustila goluba, zna ona da ja znam da je ona, i sad tiha misa, ne. I ja ti laganica šrafciger iz prozora i laganini ga spuštam, a malena kao:

"Mojne Surla, kajne damfa izvana", a ja joj velim:

"Izunutra damfa šećeru, izunutra…"

Tak da ti ja velim burke, treba samo znat sa komadima. Buju one već plesale kak' ti sviraš. A pametan si ti, ono mojne njatke da buš u banani radi trebe. Snašel buš se ti! Kaj se ti ne bi snašel, buraz? Pa ti bi u Sahari vrganj našel, kaj ti je? I kaj, ovaj, imaš za joint, ha? A cenera? To burki, daj cekija sim! Znal sam da smo burazi. A kak se ono zoveš? Tu si iz kvarta, ne?“

Tagovi: Daniel Bele, Praznina
PROČITAJ I OVO
Jura Stublić & Film 7. listopada u Tvornici
KONCERTI
Jura Stublić & Film 7. listopada u Tvornici
ZAGREB - Tradicionalan jesenski koncertni susret Jure Stublića sa zagrebačkom publikom ovom prilikom će biti uveličan za proslavu godišnjice njihovog kultnog izdanja.
Američki pisci tuže umjetnu inteligenciju zbog kršenja autorskih prava
ZANIMLJIVO
Američki pisci tuže umjetnu inteligenciju zbog kršenja autorskih prava
NEW YORK - Organizacija koja zastupa američke pisce tužila je OpenAI zbog nezakonitog obučavanja svog popularnog chatbota ChatGPT koji se temelji na umjetnoj inteligenciji na njihovom radu.
ZGrappa Festival uvodi vas u svijet rakija i likera
FESTIVALI
ZGrappa Festival uvodi vas u svijet rakija i likera
ZAGREB - Dobrodošli na najambiciozniji festival destilata ikada! ZGrappa festival donosi vrhunske rakije i likere iz cijele regije i EU na jedno mjesto, gdje će ljubitelji uživati u nezaboravnom iskustvu okusa i mirisa.
Što donosi nova sezona u kinu Kinoteka?
FILMOVI
Što donosi nova sezona u kinu Kinoteka?
ZAGREB - Nova sezona kina Kinoteka otvara se projekcijom filma Slatkorječivost, atmosferičnom psihološkom dramom redateljice Joyce Chopra nagrađenom Velikom nagradom žirija na Sundanceu.
Preminuo Milo Hrnić
IN MEMORIAM
Preminuo Milo Hrnić
DUBROVNIK - Nakon duge i teške bolesti umro je legendarni pjevač Milo Hrnić, doznaje Dubrovački dnevnik. Pjevač je preminuo u dobi od 73 godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE