" /> "> Cannes: Pseća palma trima ljubimcima glumice Tilde Swinton | SEEbiz.eu

Cannes: Pseća palma trima ljubimcima glumice Tilde Swinton

Cannes: Pseća palma trima ljubimcima glumice Tilde Swinton
PALM DOG 2021
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 10:45
Autor: Seebiz/h

CANNES - Dora, Rosie i Snowbear, španijeli Tilde Swinton koji su glumili u filmu "The Souvenir Part II", prikazanom u Cannesu, podijelili su nagradu Palm Dog 2021., kojom se nagrađuje najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa.

Nagradu je 2001. utemeljio britanski kritičar Toby Rose, a zadnji put, godine 2019. jer 2020. FF nije održan, osvojio ju je pitbul Brandy u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina.

"Iskreno, Pseća palma (Palm Dog)... godinama sam je priželjkivala", povjerila se britanska glumica i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa zakovicama i posvetom.

"Dora, Rosie et Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su. Rekli su mi od doma da su danas na plaži u Škotskoj", dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima koji nisu došli u Cannes već ostali kod kuće u Škotskoj.

U filmu "The Souvenir Part II" redateljice Joanne Hogg, tri španijela Tilde Switon tješe glumicu Honor Swinton Byrne, koja je kći Tilde Swinton, a u filmu tumači lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe.

Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa: pitbul Sophie koja je glumila u filmu "Red Rocket" u režiji Seana Bakera, a prikazan je u natjecateljskoj konkurenciji. Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.

Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu "Lamb" Vladimara Johannssona glumio je uzoritog psa čuvara.

Tagovi: Cannes, Palm Dog 2021, španijeli, Tilda Swinton, film, The Souvenir Part II
PROČITAJ I OVO
Novigrad je postao dom bluesa
BLUES
Novigrad je postao dom bluesa
NOVIGRAD - Novigrad je dobio novu prepoznatljivost - Festival Cittanova Blues Zero održan 24. i 25. lipnja na velikoj pozornici glavnog gradskog trga Piazza Grande. Tako je ovaj glazbeni žanr na velika vrata ponovno ušao u Novigrad i na sveopće oduševljenje brojne publike učinio ga gradom bluesa!
Festival Krleža: Roman Na rubu pameti i danas je jednako aktualan
VELIKAN RIJEČI
Festival Krleža: Roman Na rubu pameti i danas je jednako aktualan
ZAGREB - Bogati program ovogodišnjeg Festivala Miroslav Krleža od 1. srpnja otvara predstava ''Sjetite me se 2022.'', a na njemu će se naći i monodrama ''Na rubu pameti'', inspirirana romanom u kojem Krleža podsjeća na licemjerje i moralnu pokvarenost, koji su i danas prisutni, najavljeno je.
Bono otkrio da ima polubrata
OTKRIĆA
Bono otkrio da ima polubrata
ZAGREB - Bono, pjevač irskog rock sastava U2, otkrio je da ima polubrata, za kojeg desetljećima nije znao da postoji, piše u nedjelju BBC.
Hrvatski restaurirani filmovi u programu festivala u Bologni
FESTIVALI
Hrvatski restaurirani filmovi u programu festivala u Bologni
ZAGREB - Dva hrvatska filmska klasika, "Deveti krug" i "Ne okreći se, sine", čiju restauraciju je provela Hrvatska kinoteka Hrvatskog državnog arhiva, bit će prikazani na festivalu klasičnog i restauriranog filma Il Cinema Ritrovato, koji se održava od 25. lipnja do 3. srpnja u Bologni.
Izložba Borisa Ljubičića u HDD galeriji: Slike vremena - dizajn i politika
DIZAJN
Izložba Borisa Ljubičića u HDD galeriji: Slike vremena - dizajn i politika
ZAGREB - Izložba Borisa Ljubičića "Slike vremena - dizajn i politika" otvara se u utorak, 28. lipnja u HDD galeriji, a predstavit će autorove dizajnerske radove nastale od 1970-ih do 2000-ih godina koje povezuje tema politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE