GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković napisao, Nižetić otpjevao pjesmu za Udrugu veterana SJP ALFA

Butković napisao, Nižetić otpjevao pjesmu za Udrugu veterana SJP ALFA
PRIGODNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 13:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na dan osnivanja legendarne specijalne policije ALFA Zagreb 23. srpnja, Udruga veterana SJP ALFA dobiva svoju pjesmu ''Nisi sam''.

Alfe su u ratu djelovali na brojnim bojištima često se ubacujući iza redova neprijatelja uvelike riskirajući svoje živote. Alfe su, tijekom Domovinskog rata, imale 369 aktivnih i 454 pričuvnih pripadnika. U akcijama je poginulo osam, a ranjeno 100 pripadnika. Braća po oružju bila su zajedno u ratu, a sad su zajedno i u miru. Upravo to snažno zajedništvo, domoljublje i predanost prema malom čovjeku koji nikada nije niti neće biti zaboravljen u mnogim teškim trenucima očitovalo se u vrijeme ugroze od pandemije Covid-19 i strahovitih posljedica snažnog potresa u Zagrebu i okolici.

Teško stradavanje obitelji Šušković, a pripadnika pričuvnog sastava SJP Alfa Ivice Šuškovića Hansa, podiglo je cijelu Udrugu na noge koja je promptno organizirala prikupljanje pomoći svom unesrećenom članu. Ta divna solidarnost, povezanost i bratstvo za sva vremena pod sloganom ''Nisi sam'' nadahnula je umjetnike da se pridruže ali i oduže za svu hrabrost, požrtvovanost, humanost i empatiju kojom su nas zadužile SJP Alfe. Stoga, u kratkom roku, okupljeni tim stvara himničku poruku svima nama da ''Nismo sami''.

Pjesmu je uglazbio i aranžirao priznati kantautor Goran Topolovac, a na tekst književnika i novinara Krešimira Butkovića, otpjevao ju je naš omiljeni pjevač Alen Nižetić.

Glazbeni producent je Ado Iftić (Camino Verde), izvršna producentica Carmen, a sve je snimljeno u Heart Music Studio – Bihać.

Pjesmu mnogi glazbeni znalci ocjenjuju nadahnjujućom, pozitivnom, domoljubnom i iscjeljujućom. Prepuna snažne glazbene atmosfere i dirljive poruke zasigurno će se utisnuti u srca mnogih kojima je poruka utjehe, nade i sigurnosti potrebna u ovim teškim vremenima. Do tada, pročitajte pjesmu Krešimira Butkovića iz koje je nastala pjesma.

''Nisi sam!'' poruka je s težinom, prepunom ljubavi i povezanosti.

Nisi sam

Kad samoća prati dane,
kada isto jutro svane,
drhtaj duše kad treperi,
nisi sam.
Ako ne znaš kako više,
vidi, Hrvatska još diše,
prošli smo i gore,
nisi sam.
Sve je ovom svijetu teže,
ali prkos sad nas veže,
kao jedno smo uz tebe
nisi sam,
uvijek ima dobrih ljudi,
neka nova zora rudi,
samo glavu opet digni,
nisi sam.
Ref.:
Jer mi smo more, mi smo stina,
mi smo braća od davnina,
mi smo zlatno žito roda,
isti krš i ista voda,
Mi smo jedno kada treba,
ista krv je ispod neba,
zajedno u novi dan,
nemoj mislit da si sam.
Jednom sve će ovo proći.
bolje sutra mora doći,
vidi, Hrvatska još diše,
nisi sam.
I kad nevera je stigla,
Hrvatska se digla,
nisi sam.
Zagreb, 31.3. 2020.

Autor teksta: Krešimir Butković










Fotografija: Ivo Šubić

Tagovi: Krešimir Butković, Alen Nižetić, Udruga veterana SJP ALFA, Ivica Šušković, Heart Music Studio – Bihać, Ado Iftić, Camino Verde
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE