GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brač Film Festival počinje u srijedu, 10. kolovoza

Brač Film Festival počinje u srijedu, 10. kolovoza
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2022 / 12:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Osmo izdanje Brač Film Festivala počinje u srijedu, 10. kolovoza, u Supetru na Braču. Program će se bez epidemioloških mjera održavati do subote, 13. kolovoza.

Žanrovski raznolik filmski program podijeljen je u tri kategorije koje će se prikazati na dvije lokacije, izvijestio je organizator u utorak.

Glavni program bit će otvoren komedijom "Divljaci" redatelja Darija Lonjaka u ljetnom kinu u 21,30 sati.

Istaknuti su naslovi i "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u morao biti prikazan dvaput te "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić koju su kritičari proglasili “definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme”.

Prije svakog dugometražnog filma u glavnom programu prikazat će se po po jedan kratkometražni film. Kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije te ove godine donosi naslove “Pištolji i kacige”, “Kriza”, “Džonika” i “Sound Mixer”.

Dječji program prilagođen uzrastima 6+ održavat će se na lokaciji iza Crkve svaku večer u 21,00 sat.

Osim domaćeg ostvarenja “Ljeto kada sam naučila letjeti”, bit će prikazani i inozemni naslovi proslavljeni na filmskim festivalima. To su “Kraljica komedije” i “Nelly Rapp: Agentica za čudovišta” te animirani film “I miševi idu u raj” prije kojeg će se prikazati kratkometražni animirani film za djecu “Jaje” autorice Ane Despot.

Festival će završiti projekcijom sportske drame "Zlatni dječak" redatelja Ognjena Jankovića.

Na festivalu će biti prisutni redatelji svih dugometražnih i kratkometražnih filmova s kojima će biti moguće druženje nakon projekcija unutar ljetnog kina ili na after partijima prvu i zadnju večer.

Tagovi: Brač Film Festival, Dario Lonjak, Stefan Arsenijević
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE