GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdan: U Srbiji živim zato što je tamo trenutno znatno jača produkcija filmova

Bogdan: U Srbiji živim zato što je tamo trenutno znatno jača produkcija filmova
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 09:55
Autor: SEEbiz / Novi list
BEOGRAD - Otkako je nominiran za nagradu Europske filmske akademije, poznate i kao europski Oscar, sve su oči uprte u hrvatskoga glumca Gorana Bogdana, piše Novi list.

Nominacija za ovu prestižnu nagradu glumca je zatekla između snimanja dvaju serija – nove serije Dalibora Matanića 'Područje bez signala' u Zagrebu i serije 'Vreme zla' u Beogradu.

Njemu samom srce je puno, ali nagrade ni laskava nominacija nisu ni dotaknuli skromnost glumca inače rođenog u Širokom Brijegu u Hercegovini.

– Vijest me zatekla usred snimanja. Isprva nisam vjerovao, pa sam oprezno čekao nominacije i na službenim stranicama. Naravno da mi je bilo drago. Kako sam usred snimanja dvije serije, živim na relaciji između Zagreba i Beograda, pa nisam još stigao ni proslaviti.

- Zbog covida se sve poremetilo pa snimam dvije serije istodobno. Teže je nego inače, ali svi se moramo prilagoditi. Zahvalan sam što mogu raditi i snimati, stoga nemamo što kukati.

Na pitanje smatra li da u Srbiji, gdje puno radi, vladaju bolji uvjeti i ponude nego u Hrvatskoj, Bogdan je rekao:

– Ne radi se o boljim uvjetima, ja samo tražim scenarij koji meni odgovara. Ne gledam na to geografski. Iako mi je ovdje u Srbiji lijepo, stekao sam već i prijatelje. Uvijek tražim dobar projekt.

U Srbiji se događa svojevrsna renesansa filmske i televizijske produkcije, snima se puno više nego u Hrvatskoj. Mislim da Hrvatska trenutačno nema ni 20 posto srpske produkcije. Matematičkim zakonitostima, kvantiteta rađa kvalitetu. No, mislim da je to dobro za cijelu regiju, jer se pozitivni pomaci prenose s jednog tržišta na drugo.

Bogdan kaže i kako nikada nije izjavio 'Boli me k… za Hrvatsku', što su jedne srpske novine istaknule u naslovu.

– Nikada to nisam rekao, niti to mislim. Mislim upravo suprotno. Na čelu nosim i tko sam i što sam i svi znaju da sam Hrvat. Prije me zaboli srce što se to događa u Hrvatskoj, što se može, a što je. Ali znate što, optimističan sam. Bit će to bolje. Tu je i nada da se borimo da bude bolje. Volim ja Hrvatsku, nemate pojma koliko.

Imam svoju viziju kakva bi mogla bit’ i gdje bi mogla ići. Kome se ne sviđa, eto im njihova. Moja je neisključiva, tolerantna, velika, prosperitetna, iz nje ne odlaze mladi, u njoj nema korupcije, zemlja je to jednakih mogućnosti za sve, zemlja velikog srca. Morate znati da je situacija u srpskim medijima dosta nezavidna, sama Srbija se bori s time.

Apropos tog konkretnog slučaja, to su novinari tako prenijeli, izjavu koja je bila u srži suprotna tome. Kasnije sam im poslao demanti koji nikada nisu objavili, a isto tako i u drugim novinama sam to demantirao, no nažalost to nitko nije objavio. Ne sekiram se puno oko toga - zaključio je za Novi list.

Tagovi: Goran Bogdan, hrvatski film, srpski film, Srdan Golubović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE