GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blago pariškog hotela Ritza na dražbi prodano po cijeni četiri puta većoj od procijenjene

Blago pariškog hotela Ritza na dražbi prodano po cijeni četiri puta većoj od procijenjene
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 10:38
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Kristal, zlatnina i mitski kućni tekstil hotela Ritz u Parizu prodani su za 1,7 milijuna eura, što je četiri puta više od prve ukupne procjene, objavila je u utorak dražbovna kuća Artcurial.

U tri dana dražbe prodano je 100 posto ponuđenih predmeta podijeljenih u 1.500 lotova. Kupci su državljani iz 25 zemalja, a u registar za dražbu održanu online upisalo se 500 osoba.

Poseban interes vladao je za šest povijesnih servisa za jelo: servis Ritz Club, koji se ističe po elegantnim crvenim i zlatnim tanjurima prodan je po cijeni 18 puta većoj od ponuđene, a servis Marta s arabeskama, što ga je naručio César Ritz 1898. godine u prigodi otvorenja hotela, postigao je sjajnu cijenu: 12 tanjura prodano je za 6.800 eura, što je 45 puta više od ponuđene.

Slavna kolica za posluživanje Christofle prodana su za 18.200, odnosno 13.000 eura. Kupce su očarale i posude za hlađenje šampanjca, pa su neke završile u rukama sretnih kupaca za 11.700 eura.

Staklene čaše iz bara Hemingway bile su 'zvijezde dražbe'. Šest čaša za martini s ugraviranim natpisom "Bar Hemingway Ritz Paris" prodano je za 2.100 eura, a svaki komplet od šest čaša za vodku Maison Ercuis prodan je za 1.800 eura.

Dražba se trebala održati početkom travnja no odgođena je zbog epidemije.

Bilo je i jeftinijih predmeta pa su manje bogati kupci mogli nabaviti pepeljaru za 100 do 150 eura.

Prodan je i sav kućni tekst: stolnjaci, ručnici, krevetnina.

U travnju 2018. Artcurial je prodavao namještaj iz hotela Ritz i ta je dražba privukla brojne znatiželjnike. Nekih 10.000 predmeta bilo je tada prodano za 7,2 milijuna eura. Hotel Ritz bio je mitsko mjesto u kojem su boravile tada slavne osobe, kao što su pisac i novinar Ernest Hemingway, modna stilistica Coco Chanel ili glumica Audrey Hepburn.

Tagovi: Ritz hotel, blago, Artcurial, Coco Chanel, Ernest Hemingway
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE