GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biografija Rolling Stonesa u hrvatskom prijevodu na 60. rođendan benda

Biografija Rolling Stonesa u hrvatskom prijevodu na 60. rođendan benda
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2022 / 11:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravo 12. srpnja, na dan kada je grupa The Rolling Stones 1962. održala svoj prvi koncert, na hrvatskom je u izdanju Rockmarka objavljena nova ažurirana i aktualna biografija benda, "Doba Rolling Stonesa: biografija najvećeg rock benda na svijetu", autorice Lesley-Ann Jones.

Grupa The Rolling Stones održala je svoj prvi koncert 12. srpnja 1962. i taj se datum slavi kao rođendan Stonesa, ističu iz Rockmarka.

Točno na 60. rođendan, Rockmark predstavlja "Doba Rolling Stonesa: biografiju najvećeg rock benda na svijetu", benda čija je priča jednako uzbudljiva kao i njihove pjesme.

Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija Davida Bowieja i Freddieja Mercuryja, te knjige "Tko je ubio Johna Lennona?", detaljno prati i secira put koji su Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman, Mick Taylor i Ronnie Wood prošli zasebno, ali i zajedno kao bend: što su dobili, što izgubili, a koga i što žrtvovali?

Dotičući se svih ključnih događaja iz povijesti Rolling Stonesa (smrt Briana Jonesa, Altamont, racija u Redlandsu…), velikih ljubavi (Anita Pallenberg, Marianne Faithfull…), kroz tristotinjak stranica praćenih i nekim do sada rijetko viđenim fotografijama Jones slaže sliku o bendu otvarajući zanimljiva i ne baš uvijek ugodna pitanja: može li umjetnik doista biti odijeljen od svoje umjetnosti? Koliko su Keith Richards i Mick Jagger krivi za smrt Briana Jonesa? Zašto Bill Wyman nije bio optužen za pedofiliju? Jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici? Kako su Stonesi kao borci protiv establišmenta postali njegov dio i globalni brend?

Nova, ažurirana i aktualna biografija Rolling Stonesa prati ovaj kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se mahovina možda skuplja na "Kamenju", ali ono se i dalje kotrlja, poručuju iz Rockmarka.

Prijevod na hrvatski potpisuje Stjepan Vrečko.

Tagovi: Biografija Rolling Stonesa, Mick jagger, Keith Richards, Rockmark, Stjepan Vrečko, Lesley-Ann Jones
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE