GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biografija Pearl Jama u izdanju Rockmarka

Biografija Pearl Jama u izdanju Rockmarka
NOVA IZDANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 12:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U izdanju Rockmarka na hrvatskom je objavljena knjiga "Pearl Jam biografija: Not for You" autora Ronena Givonyja, koja na više od 400 stranica donosi cjelovit prikaz evolucije benda čiji je album prvijenac "Ten" smatran jednim od najvažnijih i najutjecajnijih u povijesti rocka.

"Pearl Jam biografija: Not for You" prva je cjelovita biografija benda koja pokriva razdoblje od albuma "Ten" sve do aktualnog albuma "Gigaton". Na više od 400 stranica Givony istražuje nastanak i evoluciju benda, te njihovu ulogu u oblikovanju popularne američke kulture.

Uz glazbeni pregled započet osnutkom benda i eksplozijom grungea, preko zlatnog doba sve do danas, autor secira društveno-politički kontekst koji okružuje Pearl Jam: njihov aktivizam, idealizam, nesnalaženje sa slavom, nošenje s velikom tragedijom u Roskildeu 2000., odnos s fanovima, bitke s Ticketmasterom...

"Iako deklarirani superfan, Givony uspijeva fenomenu Pearl Jam pristupiti objektivno. Istovremeno i laskava i kritička, biografija 'Not For You' okorjelim će fanovima nadopuniti i proširiti vidike, a novima postati nezaobilazna polazna točka", poručuju iz Rockmarka.

Prijevod potpisuje Rebeka Vujasinović.

Tagovi: Rebeka Vujasinović, Pearl Jam biografija: Not for You, Pearl Jam, Ronen Givony
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE