GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bill Murray i Sofia Coppola ponovo u kvalitetnoj suradnji

Bill Murray i Sofia Coppola ponovo u kvalitetnoj suradnji
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Novi film Sofije Coppole "On the Rocks" (možete to prevesti na bezbroj načina, možda bi "Nasukani" bio najtočniji) jako se naslanja na njezin najveći uspjeh "Izgubljeni u prijevodu".

Ne baš u potpunosti, ovdje je "izgubljena" samo glavna junakinja, perspektivna književnica Laura, nakon uspjeha prvog romana drugi joj ide puno teže, sada ipak ima dvoje djece, a muža nikad nema kod kuće jer pokreće novu kompaniju.

Laura je mulatkinja (valjda, jer je to i glavna glumica Rashida Jones, kći glazbene legende Quincyja Jonesa), supruga Deana joj glumi Afroamerikanac Marlon Wayans, no kako joj je tata bijelac, možemo samo nagađati koje je rase bila majka, davno umrla prije no što je počela radnja filma.

Tatu inače glumi Bill Murray, koji je jedva pristao na ulogu u "Izgubljenima u prijevodu“, no sad je bez krzmanja pristao na angažman, jer Coppola ionako više nije početnica. Laura je možda glavni lik, no tata Felix je onaj koji pokreće radnju. Laura bi ga zapravo trebala prezirati, ipak je on napustio nju i majku zbog ljubavnice, međutim, šarm ostarjelog playboya i nju će razoružati.

Felix, naime, uvjeri Lauru da je Dean vara s kolegicom s posla, zašto bi inače bio toliko često odsutan, što je teorija koju njegova kći nevoljko prihvati i njih dvoje pretvaraju se u par neustrašivih detektiva: njima nije teško nadmudrivati se s policijom, pa čak i skoknuti do Meksika, a to što njihovi pothvati gotovo izazovu Laurinu bračnu katastrofu, drugi je problem. Felix će ionako otići svojim putem, pronaći gospođe u godinama ili mlade cure kojima će nastaviti udvarati, a preprodavanje vrijednih slika ionako je biznis najprikladniji takvim šarlatanima.

"On the Rocks" vrlo je dopadljiv film, ne tako dobar kao "Izgubljeni u prijevodu", ali nešto bolje teško ćete ovih dana naći na streaming uslugama.

Tagovi: Bill Murray, Sofia Coppola, On The Rocks, Rashida Jones, Quincy Jones
PROČITAJ I OVO
Poljski filmovi na Trećem programu HRT-a
CIKLUS
Poljski filmovi na Trećem programu HRT-a

VARŠAVA - Ciklus poljskih filmova "Idemo na poljski film" prikazat će se od 7. do 12. prosinca 2020. godine na Trećem programu Hrvatske televizije, sa šest filmova kinematografije nagrađivane i priznate u svijetu.

Davor Marijan u novoj knjizi: U izvorima nema uporišta za tvrdnju da je Bosanska Posavina izdana
KNJIGE
Davor Marijan u novoj knjizi: U izvorima nema uporišta za tvrdnju da je Bosanska Posavina izdana
ZAGREB - Knjigu povjesničara Davora Marijana "Rat za Bosansku Posavinu 1992. godine" u kojoj analizira borbe vođene od lipnja do listopada 1992. godine u zapadnom dijelu Bosanske Posavine te kontroverze vezane uz gubitak toga područja objavio je Hrvatski institut za povijest.
Objavljen novi roman Zorana Ferića
ROMANI
Objavljen novi roman Zorana Ferića
ZAGREB - U izdanju V.B.Z.-a objavljen je novi roman nagrađivanog književnika Zorana Ferića, "Putujuće kazalište", impozantna obiteljska saga u kojoj, zahvaćajući u autobiografsko i dokumentarno, ispisuje društvenu, političku i ekonomsku kroniku hrvatske povijesti 20. stoljeća.
Zagrebačka filharmonija: Posveta Beatlesima kao zahvala zdravstvenim djelatnicima
KONCERTI
Zagrebačka filharmonija: Posveta Beatlesima kao zahvala zdravstvenim djelatnicima

ZAGREB - Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu priprema posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se što prije ponovno vidimo.

Prazna knjiga o Salviniju bestseller u Italiji
ŠALJIVO
Prazna knjiga o Salviniju bestseller u Italiji
RIM - Knjiga o ultradesnom oporbenom političaru Matteu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova u talijanskom Amazonu, iako sadrži samo prazne stranice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE