GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berlin predstavio pilot projekt otvaranja dugo zatvorenih kulturnih dvorana

Berlin predstavio pilot projekt otvaranja dugo zatvorenih kulturnih dvorana
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz / H

BERLIN - Slavni Berlinski filharmonijski orkestar u subotu navečer je svirao po prvi put nakon nekoliko mjeseci pred velikom publikom, što je dio pilot projekta u kojem je sudjelovalo oko 1000 gledatelja koji su imali negativan test na koronavirus.

Sve karte za koncert prodale su se u roku od tri minute, rekla je umjetnička direktorica Andrea Zietzschmann, što je znak pritajene želje za kulturnim događajima uživo, dok se pandemija nastavlja širiti Europom.

Ispred koncertne dvorane smješten je poseban centar za brzo testiranje za one koji su kupili karte, i tamo je oko pola publike napravilo test. Rezultate su potom dobili na svoje mobilne telefone.

Druga polovica je svoje preglede obavila u testnim centrima drugdje.

Negativan test morao se pokazati prije ulaska u slavnu berlinsku zgradu te u zlatnu, asimetričnu koncertnu dvoranu.

Nekoliko kulturnih institucija u Belrinu je udružilo snage u pilot projektu, s ukupno devet događanja planiranih od početka travnja.

Kazališna družina Berliner Ensemble otpočela je program u petak navečer sa svjetskom premijerom "Panikherza" njemačkog pisca i novinara Benjamina von Stuckrad-Barra.

Uz prethodno testiranje, publika je morala nositi medicinske maske tijekom predstave. Sjedala među posjetiteljima su također bila prazna.

Berlinski zastupnik za kulturu, Klaus Lederer, rekao je filharmonijskoj publici koliko su sretni što mogu koncert slušati uživo, s obzirom na to da kazališta, koncertne dvorane i druge velike kuće ostaju zatvorene diljem Njemačke.

"Postoje ljudi koji kažu da smo skrenuli s uma", rekao je Lederer o skepticima prema ovom projektu.

No rekao je da je ključno početi otvarati dugo uspavani kulturni sektor - pokretač lokalne berlinske ekonomije s globalnom draži.

Lederer je istaknuo da zgrada ima funkcionalne ventilacijske sustave i stroga higijenska pravila.

"Gdje biste, ako ne ovdje, trebali tako nešto isprobati?" rekao je.

Tagovi: Berlinski filharmonijski orkestar, Klaus Lederer, Berliner Ensemble, Berlin
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE