GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barack Obama osvojio nagradu Emmy

Barack Obama osvojio nagradu Emmy
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2022 / 09:38
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Bivši američki predsjednik Barack Obama dobio je Emmyja za ulogu naratora u svojoj dokumentarnoj seriji "Our Great National Parks", objavila je u subotu američka Televizijska akademija.

Riječ je o Netflixovoj seriji u pet dijelova. Prva epizoda prikazana je u travnju ove godine.

Obama je već osvojio dvije nagrade Grammy, za audio verzije svojih memoara “The Audacity of Hope" i "Dreams from My Father", tako da mu za popunjavanje čuvene EGOT liste (koju čine nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony) nedostaju još Oscar i Tony.

Prema podacima magazina Entertainment Weekly, samo je 17 ljudi u tome uspjelo, a među njima su Mel Brooks, Whoopie Goldberg, Audrey Hepburn i, odnedavno, Jennifer Hudson.

Obama nije jedini američki predsjednik nagrađen Emmyjem; ovu je nagradu dobio i Dwight D. Eisenhower 1956., no u njegovu slučaju bila je riječ o počasnoj nagradi.


Obama je nakon odlaska s dužnosti 2017., odsluživši dva predsjednička mandata, objavio svoje memoare, a isto je napravila i njegova supruga Michelle. Memoari su im postali bestseleri.


Osim neprofitne zaklade, par je osnovao i producentsku tvrtku koja je sklopila veliki ugovor s Netflixom, vrijedan navodno desetke milijuna dolara.

Prvi dokumentarni film njihove producentske kuće za Netflix, "American Factory", osvojio je Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film i Emmyja za režiju no te nagrade nisu otišle paru Obama već filmašima.

Obamin predsjednički nasljednik Donald Trump nije osvojio Emmyja za svoj reality show "The Apprentice" iako je bio nominiran dva puta.

Inače Obama je dobio i Nobelovu nagradu za mir nakon pobjede na predsjedničkim izborima 2008., za, kako je navedeno, "izvanredne napore u jačanju međunarodne diplomacije i suradnje među narodima".

Tagovi: Barack Obama, nagrada Emmy
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE