GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banksy crtežom na Instagramu podupro pokret Black Lives Matter

Banksy crtežom na Instagramu podupro pokret Black Lives Matter
POTPORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski umjetnik Banksy dao je potporu pokretu Black Lives Matter (Crni životi su važni) slikom koji je u subotu stavio na Instagram, a prikazuje upaljenu svijeću ispod američke zastave koju plamen pomalo zahvaća.

Banksy, slavni umjetnik čiji je identitet još uvijek nepoznat, u objavi piše kako je sustav zakazao prema ljudima crne rase, te da je na bijelcima da poprave sustav.

„Prvo sam pomislio da trebam biti tiho i slušati crnce o ovom pitanju. No zašto bih to učinio? To nije njihov problem nego moj“, piše Banksy koji se proslavio svojom uličnom umjetnošću s političkom porukom.

„Crnce je izdao sustav. Bijeli sustav. Poput puknute cijevi koja poplavljuje stanove ljudi koji žive na nižim katovima. Taj pokvareni sustav uništava njihove živote, no nije na njima da ga poprave. Oni to ne mogu, nitko ih ne pušta u stanove iznad“.

„Ovo je bijeli problem. I ako ga bijelci ne poprave, netko će morati doći na kat više i razbiti vrata“, zaključuje Banksy u objavi na Instagramu koju je u nekoliko sati podržalo već više od 1,5 milijuna ljudi.

Banksy je uz tekst stavio sliku na kojoj se vidi crna silueta, a pored nje je svijeća koja zahvaća američku zastavu koja se nalazi iznad.

Britanska novinska agencija Press Association objavila je kako će se u nedjelju antirasistički prosvjedi održati i u Bristolu, Banksyjevom rodnom gradu, a očekuje se oko 4 tisuće ljudi.

Nakon što su se proširili Sjedinjenim Državama, prosvjedi protiv rasizma i policijske brutalnosti nad etničkim manjinama počeli su se širiti svijetom, pa su u subotu održani od europskih gradova poput Pariza, Londona ili Sofije, do Japana, Južne Koreje i Australije.

Tagovi: Banksy, Instagram, Black Lives Matter
PROČITAJ I OVO
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
FESTIVALI
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
ZAGREB - ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. godine filmom Bijeli dijamant velikog Wernera Herzoga.
Preminuo skladatelj Igor Savin
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Igor Savin
ZAGREB - U 78. godini života preminuo je klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin.
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
PRIZNANJA
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
BERLIN - Njemačko ministarstvo kulture i vijeće UNESCO-a dodali su berlinsku techno scenu na popis nematerijalne kulturne baštine zemlje i to kao priznanje za doprinos te scene kulturnom identitetu grada.
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
KONCERTI
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
ZAGREB - Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Europi od 2017. s 27. nastupa u 17 zemalja ove jeseni.
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
PRIZNANJA
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
BERLIN - Njemačka glumica Hanna Schygulla, najpoznatija po svojoj opsežnoj suradnji s pokojnim njemačkim redateljem Rainerom Wernerom Fassbinderom, dobit će nagradu za životno djelo Njemačke filmske akademije na dodjeli Njemačkih filmskih nagrada u svibnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE