GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić dodijelio Kino Europu novim korisnicima i to besplatno

Bandić dodijelio Kino Europu novim korisnicima i to besplatno
POTIHO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 22:03
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - Kino Europa, iz kojeg je Ured za imovinsko-pravne poslove Grada Zagreb lani izbacio zakupnika Zagreb film festival, pod izlikom da je zgradi potrebna hitna renovacija, prošlog je utorka, bez da je renovacija napravljena, predano na korištenje ustanovi Kulturno informativni centar.

Objava je vidljiva u Aktima gradonačelnika, a novi korisnici prostor su od Grada dobili besplatno, uz obvezu da podmiruju režije, piše Telegram.

“Ustanovi Kulturno informativni centar sa sjedištem u Zagrebu, Preradovićeva 5, dodjeljuje se na korištenje prostor ukupne površine 1.983,13 četvornih metara, za obavljanje registrirane djelatnosti, posebice održavanja tribina te filmskih programa, uključujući i međunarodnu filmsku suradnju te suradnju s renomiranim filmskim festivalima, bez naknade”, piše u zaključku Odluke koju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

Telegram je pak lani otkrio da od najavljivane obnove kina, koja je bila izlika da se iz njega iseli bivše zakupce, neće biti ništa prije ljeta 2020. godine. Iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada tada su nam odgovorili sljedeće:

“U tijeku je izrada konzervatorske i projektne dokumentacije za obnovu poslovne zgrade u vlasništvu Grada Zagreba (kino Europa), a izrada iste se očekuje u lipnju 2020. S obnovom se može početi tek nakon izrade projekta obnove poslovne zgrade Varšavska 3 nakon čega će biti poznato koliko je sredstava potrebno osigurati za radove obnove predmetne zgrade.”

No očito je da se od toga odustalo te je kino predano novom korisniku. Pitali smo Grad Zagreb kako je sada došlo do tog velikog obrata, a odgovor ćemo objaviti čim nam ga dostave.

Kako smo bili pisali prošle godine, Grad nije htio ni razgovarati s iznimno uspješnim bivšim zakupcima, Zagreb film festivalom, o zajedničkoj obnovi i potencijalnom produživanju ugovora. Uslijedili su veliki prosvjedi, no Milan Bandić nije odustajao. U svim istupima prema javnosti, međutim, nadležni su pokušavali ostaviti dojam ozbiljne zabrinutosti za stanje zgrade, koja je, tvrdili su, zahtijevala hitnu sanaciju da bi se uopće počelo razmišljati o novom zakupcu. A onda je Milan Bandić prije nekoliko dana jednostavno dodijelio zgradu Kina Europa upravi KIC-a.

Tagovi: Milan Bandić, kino Europa, Kulturno informativni centar, Zagreb Film Festival
PROČITAJ I OVO
Grand prix 55. Zagrebačkoga salona Gordani Drinković
NAGRADE
Grand prix 55. Zagrebačkoga salona Gordani Drinković
ZAGREB - Grand prix 55. Zagrebačkoga salona pripao je Gordani Drinković za rad "Suze okrenute nebu", dodijeljen joj je na svečanosti kojom je u utorak navečer zatvoren jubilarni salon ove godine posvećen primjenjenim umjetnostima i dizajnu u autorskoj koncepciji kustosice Ive Körbler.
Vitasović: Idu mi na živce i istarski i nacionalni stožer
BEZ CENZURE
Vitasović: Idu mi na živce i istarski i nacionalni stožer
PULA - "Teško se snalazim. Ne govorim ovo samo u svoje osobno nego i u ime svojih kolega. Ne znamo što raditi i kako se organizirati."
Koncert Ede Maajke u MSU odgođen zbog sigurnosti posjetitelja
ODGODA
Koncert Ede Maajke u MSU odgođen zbog sigurnosti posjetitelja
ZAGREB - Koncert Ede Maajke, koji se kao posljednji u sklopu Ljeta u MSU trebao održati ove subote, 18. srpnja, Muzej suvremene umjetnosti prebacuje za početak rujna zbog sigurnosti posjetitelja vezano uz sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom.
Hrvatska filmska iskustva predmet znanstvenog izučavanja
FILM
Hrvatska filmska iskustva predmet znanstvenog izučavanja
LONDON - Prestižni britanski nakladnik znanstvene literature Routledge objavio je monumentalno izdanje posvećeno međuovisnosti turizma i medija „The Routledge Companion to Media and Tourism“.
Policija potvrdila da je u jezeru pronašla tijelo glumice Naye Rivere
TRAGEDIJA
Policija potvrdila da je u jezeru pronašla tijelo glumice Naye Rivere

LOS ANGELES - Tijelo pronađeno u jezeru Piru na jugu Kalifornije je ono glumice Naye Rivere koja je glumila u hit seriji "Glee", objavio je u ponedjeljak ured šerifa okruga Ventura.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE