GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Balašević: Osijek računam kao svoj grad (VIDEO)

Balašević: Osijek računam kao svoj grad (VIDEO)
KANTAUTOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 09:10
Autor: SEEbiz
NOVI SAD - Prošloga tjedna Đorđe Balašević objavio je novu pjesmu 'Hej lega' koju je posvetio Osijeku, a naknadno je svojim obožavateljima odlučio otkriti i neke zanimljivosti koje stoje iza te pjesme.

Balašević se javio uživo putem svoje Facebook stranice i u videu pod nazivom 'Đolega u dvorištu' u kojem odgovara na pitanja pratitelja.

Otkrio je tako glazbenik kako je došao na ideju da napiše pjesmu, ali i otkrio zbog čega se u pjesmi spominje 'Osek', a ne 'Osijek'. Slavni kantautor priznao je da s našim gradom ima posebnu vezu te da je pjesmu snimio nakon što ju je izveo na prvom koncertu nakon infarkta koji je bio upravo u Osijeku. Otkrio je i da je Osijek bio prvi hrvatski grad u kojemu je pjevao poslije rata te da u tom gradu ima mnoštvo obožavatelja.

- Mi smo to izveli na koncertu u Osijeku i onda smo rekli da ćemo to snimiti. Ali onda se desilo... Prvo sam ja bio na koronarnom, a onda je došla korona, uglavnom tek smo se skupili sad kad smo mogli ponovno izlaziti i onda smo to snimili. To je obećanje jedno.

Nema predumišljaja nekog, nije predizborna kampanja, nije da imamo koncert u Osijeku za mjesec dana, pa da prodamo karte, nego čisto jedna gesta prijateljstva.

Zato što Osijek za mene ima jednu priču posebnu, Osijek računam na svoj grad. Osijek je bio moj argument jedno vrijeme, kad je krenulo svo ono ludilo 90-ih godina, i kad su ovde krenuli da mi lupaju na prozore, da me zovu u vojsku, ja sam uvijek spominjao Osijek.

Njegovu kći Bebu zanimalo je i zašto je u pjesmi Osek, a ne Osijek.

- Žao mi je što neki misle da je to neka teritorijalna pretenzija. Osek je arhaizam koji se nekako uklopio u cijelu tu pjesmu - otkrio je Balašević i fanovima u Hrvatskoj poručio da ne precjenjuju one koji su pucali na Osijek.

- Prije bih pucao u sebe nego na Osijek - zaključio je Balašević.

Tagovi: Đorđe Balašević, Osijek, Hej lega
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE