GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAFTA: Nomadland proglašen najboljim filmom

BAFTA: Nomadland proglašen najboljim filmom
FILMSKE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Američka drama "Nomadland" koja prati ljude koji su odlučili živjeti u kombiju, velika je pobjednica BAFTA-e održane u nedjelju, a osvojila je nagradu za najbolji film, najbolju režiserku, kineskinju Chloe Zhao i glavnu glumicu, Frances McDormand.

Dodjela Filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA) održana je vritualno tijekom dviju večeri, a nominirani su zbog pandemije na svečanosti sudjelovali putem videa.

No, filmske zvijezde Hugh Grant i Priyanka Chopra Jonas osobno su se pojavili u londonskoj dvorani Royal Albert Hall, dok su se glumice Renee Zellweger i Anna Kendrick priključile iz studija u Los Angelesu.

Kao izvanredno britansko djelo proglašen je film "Promising Young Woman" koji naglašava važnost #metoo pokreta, a osvojio je nagradu za najbolji originalni scenarij.

Akademija je također odala počast princu Philipu, suprugu kraljice Elizabete, koji je umro u petak u 99. godini života. Philip je imenovan prvim predsjednikom BAFTA-e 1959. Njegov unuk, princ William, trenutni je predsjednik.

Filmski veteran Anthony Hopkins pobijedio je u kategoriji glavnih glumaca, a nagradu je osvojio za ulogu dementnog muškarca u filmu "Otac" (The Father).

Tagovi: BAFTA, Nomadland, Hugh Grant, Anthony Hopkins, Chloe Zhao, Frances McDormand
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE