GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijska vlada pomaže event industriji s 300 milijuna eura

Austrijska vlada pomaže event industriji s 300 milijuna eura
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 16:56
Autor: Siniša Malus
BEČ - Austrija će izdvojiti 300 milijuna eura za pomoć event industriji. Ovaj je sektor teško pogođen pandemijom covida-19 i nizom restriktivnih mjera.

Država će tako priskočiti u pomoć organizatorima sajmova, kongresa ili kulturnih događanja u slučaju otkazivanja događaja ili ozbiljno smanjenog nastupa.

Ovu antikorona mjeru najavili su u petak zamjenik premijera Werner Kogler i državna tajnica za kulturu i umjetnost Andrea Mayer (obje iz redova Zelenih), kao i ministar financija Gernot Blümel i ministrica turizma Elisabeth Köstinger iz Narodne stranke (ÖVP). .

U slučaju otkazivanja ili ozbiljno smanjenog provođenja događaja, država će na taj način nadoknaditi onaj dio troškova koji organizatori ne mogu otkazati.

Ovaj zaštitni mehanizam za sektor upravljanja događajima mora odobriti i parlament, a Europska komisija mora mu dati zeleno svjetlo sa stajališta pravila EU o državnim potporama.

"Očekujemo da će zaštitni mehanizam biti u funkciji početkom studenog", rekao je Köstinger.

Samo oni događaji koji su organizirani u skladu sa svim medicinskim preporukama bit će prikladni za pomoć.

Organizatori događaja diljem Europe, uključujući Sloveniju, tuže se za ozbiljne probleme izazvane pandemijom. Uz to, mnoge druge aktivnosti povezane su s takvim događajima, poput npr. dobavljači tehničke opreme i hotelijersko-ugostiteljske djelatnosti. I oni su se našli u ozbiljnoj nevolji.

Tagovi: Austrija, event industrija, koronakriza, Werner Kogler, Gernot Blümel, Elisabeth Köstinger
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE