GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijska vlada pomaže event industriji s 300 milijuna eura

Austrijska vlada pomaže event industriji s 300 milijuna eura
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 16:56
Autor: Siniša Malus
BEČ - Austrija će izdvojiti 300 milijuna eura za pomoć event industriji. Ovaj je sektor teško pogođen pandemijom covida-19 i nizom restriktivnih mjera.

Država će tako priskočiti u pomoć organizatorima sajmova, kongresa ili kulturnih događanja u slučaju otkazivanja događaja ili ozbiljno smanjenog nastupa.

Ovu antikorona mjeru najavili su u petak zamjenik premijera Werner Kogler i državna tajnica za kulturu i umjetnost Andrea Mayer (obje iz redova Zelenih), kao i ministar financija Gernot Blümel i ministrica turizma Elisabeth Köstinger iz Narodne stranke (ÖVP). .

U slučaju otkazivanja ili ozbiljno smanjenog provođenja događaja, država će na taj način nadoknaditi onaj dio troškova koji organizatori ne mogu otkazati.

Ovaj zaštitni mehanizam za sektor upravljanja događajima mora odobriti i parlament, a Europska komisija mora mu dati zeleno svjetlo sa stajališta pravila EU o državnim potporama.

"Očekujemo da će zaštitni mehanizam biti u funkciji početkom studenog", rekao je Köstinger.

Samo oni događaji koji su organizirani u skladu sa svim medicinskim preporukama bit će prikladni za pomoć.

Organizatori događaja diljem Europe, uključujući Sloveniju, tuže se za ozbiljne probleme izazvane pandemijom. Uz to, mnoge druge aktivnosti povezane su s takvim događajima, poput npr. dobavljači tehničke opreme i hotelijersko-ugostiteljske djelatnosti. I oni su se našli u ozbiljnoj nevolji.

Tagovi: Austrija, event industrija, koronakriza, Werner Kogler, Gernot Blümel, Elisabeth Köstinger
PROČITAJ I OVO
Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara
OSCAR
Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara
ZAGREB - U konkurenciji šest filmova, Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza odabrana je za hrvatskog kandidata za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.
Film F20 Arsena A. Ostojića nagrađen u Kaliforniji
FESTIVALI
Film F20 Arsena A. Ostojića nagrađen u Kaliforniji
ZAGREB - Dugometražni igrani film "F20" Arsena A. Ostojića, osvojio je Nagradu za najbolji strani film, a glumac Filip Mayer Nagradu za najboljeg glumca na 7. Glendale International Film Festivalu koji se održao od 15. do 21. listopada u Kaliforniji.
Roman Olje Savičević Ivančević dobio francusku nagradu
PRIZNANJA
Roman Olje Savičević Ivančević dobio francusku nagradu
PARIZ - Roman Olje Savičević Ivančević "Adio kauboju" proglašen je dobitnikom francuske književne nagrade za najbolji prvi roman u prijevodu na francuski jezik (Prix du premier roman en littérature étrangère 2020).
Odabrano deset polufinalista Nagrade Janko Polić Kamov
KNJIŽEVNE NAGRADE
Odabrano deset polufinalista Nagrade Janko Polić Kamov
ZAGREB - Prosudbeno povjerenstvo Nagrade Janko Polić Kamov odabralo je deset polufinalista od 97 pristiglih knjiga na natječaj nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, izvijestilo je Hrvatsko društvo pisaca (HDP).
Kinoteka nastavlja s programom vožnje kroz povijest filma
FILM
Kinoteka nastavlja s programom vožnje kroz povijest filma
ZAGREB - Zagrebačka Kinoteka nastavlja 'vožnju na četiri kotača kroz povijest kinematografije' u programu "Autom kroz povijest filma: Tata, kupi mi auto!", što istražuje ulogu automobila u oblikovanju slobodnog vremena, dokolice te društvenog i klasnog statusa u potrošačkoj kulturi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE