GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Antun Kikaš dobitnik nagrade Zvonimir Golob za najljepšu ljubavnu pjesmu

Antun Kikaš dobitnik nagrade Zvonimir Golob za najljepšu ljubavnu pjesmu
POEZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 11:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nagradu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob" ove je godine dobio Anton Kikaš (Toronto, Kanada) za pjesmu "Zauvijek sam", koja je na određeni način refleksija njegove duše i osjećaja.

Ove godine radove je na natječaj poslalo 178 autora iz Hrvatske, BiH, Njemačke, Kanade, Švicarske, Australije, Slovenije itd., stoji u priopćenju Udruge hrvatski branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR91.) u kojem se navodi kako je prosudbeno povjerenstvo radilo u sastavu: Josip Palada, Mladen Pavković i Milan Pišković.

UHBDR91. ističe kako Kikaš godinama uspješno piše i objavljuje pjesme te da su mu mnoge od njih uglazbljene, snimljene i izvođene na raznim festivalima.

Priznanje se sastoji od Velike zlatne plakete, a dodjeljuje ga Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.).

Ove godine na natječaju su posebno pohvaljene pjesme iznimno velikog broja autora: Ružice Soldo, Dražena Katunarića, Lane Derkač-Šalat, Aide Šečić-Nezirević, Ružice Martinović-Vlahović, Sanje Došen, Jasne Popović-Poje, Emilije Kovač, Nade Landeka, Tomislava Djurasovića, Ane Dudić Zubčić, Marine Kljajo – Radić, Tomislava Ribića, Ivana Picera, Borisa Kvaternika, Željka Grabarevića, Fabijana Lovrića, Ane Jusić i Marka B. Pandurevića.

Natječaj se organizira od 2003. kao spomen na velikog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 1927.-Zagreb, 1997.), kojem najvažniji poetski opus zauzima ljubavna poezija te na poticanje za pisanje poezije.

Nagradu su dosad, između ostalih, primili i Enes Kišević, Luko Paljetak, Duško Gruborović, Zlatko Tomičić, Božica Jelušić, Miro Gavran, Alka Vuica, Željko Krušlin-Kruška, Drago Štambuk, Maja Gjerek, Stanka Gjurić, Željko Krznarić i Lidija Bajuk.

Tagovi: Antun Kikaš, nagrada Zvonimir Golob
PROČITAJ I OVO
Počinje 5. VukovART festival
FESTIVALI
Počinje 5. VukovART festival
VUKOVAR - Od 15. svibnja do 15. lipnja u Vukovaru se održava peti street art festival VukovART pod sloganom "Uplovi u luku", najavljeno je u petak na konferenciji za novinare organizatora festivala.
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
POTVRDA
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
ZAGREB - Američka rock grupa The Killers potvrdila je svoj dolazak na odgođeno izdanje INmusic festivala najavljeno za lipanj 2022. godine, što će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma
PROJEKTI
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma

ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih kritičara predstavlja svoj novi projekt "Strujanja".

Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
DOGAĐAJI
Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
ZAGREB - Dvadeseti Festival europske kratke priče održat će se od 6. do 11. lipnja dijelom online, a dijelom uživo u Zagrebu, te na Visu i Hvaru na temu "Otoci", o kojoj će s domaćim autorima i autoricama razgovarati američki gosti Paul Auster, Siri Hustvedt, Lydia Davis i Lorrie Moore.
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
POTPORE
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini, kojim je za 183 programa odobreno više od 2,5 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE