GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amira Medunjanin gostuje na R+ platformi

Amira Medunjanin gostuje na R+ platformi
GOSTOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2020 / 12:32
Autor: SEEbiz

SARAJEVO - Sarajevska umjetnica sevdalinke Amira Medunjanin u petak će gostovati na R+platformi, koja je pokrenuta kako bi u vrijeme pandemije, trenutaka bojazni, strepnji i čestog zlonamjernog fake newsa, ponudila suprotan sadržaj.

Pjevačica koju je glazbeni kritičar Garth Cartwright nazvao bosanskom Billie Holiday, razgovarat će u live stream intervjuu "Dnevni boravak kod Zubera", s početkom u 20,30 sati.

Kako se ističe u najavi, ta cijenjena sarajevska umjetnica božanstvena glasa, sevdalinke, kao i tradicijske pjesme iz drugih zemalja regije, ne reproducira na konvencionalan način, već sa suradnicima, redom vrhunskim glazbenicima, istražuje nove moduse kako unaprijediti, obogatiti taj već znani jezik i dati mu magičnu, dodanu vrijednost.

Rođena je u Sarajevu u vrijeme kada je popularnost tradicionalne glazbe u bivšoj Jugoslaviji bila na vrhuncu. Sevdah je za nju imao posebno mjesto, a sevdalinke (pjesme sevdaha) naučila je od majke.

Platforma R+ nastoji okupiti sve one pozitivne inicijative, od međusobnog pomaganja, streaminga koncerata, kazališnih predstava do filmova, video priča sa sjajnim porukama.

Cilj je da ona postane mjesto gdje ćete se ljudi moći kreativno izraziti, podijeliti svoje priče, iskustva, potražiti informaciju, čuti i neku manje apokaliptičnu perspektivu, uvažavajući ozbiljnost naše novonastala svakodnevnice, kažu utemeljitelji, RAFF film festival.

Detaljne informacije o aktivnostima platforme mogu se pronaći na njenoj web stranici i društvenim mrežama.

Tagovi: Amira Medunjanin, R+ platforma, Garth Cartwright, sevdalinka, sevdah, Billie Holiday
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE