GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfi Kabiljo u Komediji obilježava svoja tri velika jubileja

Alfi Kabiljo u Komediji obilježava svoja tri velika jubileja
JUBILEJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 13:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kazalište Komedija u subotu 26. ožujka te u ponedjeljak 28. ožujka najavljuje svečane koncerte pod nazivom "Alfi Kabiljo: Moji mjuzikli #2" povodom maestrovih velikih jubileja, 60. obljetnice umjetničkog rada, 85. godine života te 50. obljetnice njegova mjuzikla "Jalta, Jalta".

Kabiljo piše mjuzikle dugi niz godina i oni su perjanica njegova skladateljskog opusa, a njegova umjetnička veza s Komedijom traje još od vremena kad se takva glazbeno scenska forma prvi put pojavila u hrvatskoj kazališnoj praksi. Kao začetnik zagrebačke škole mjuzikla, u Komediji je pronašao svog prvog producenta i zajedno s drugim umjetnicima započeo put domaćeg mjuzikla koji traje do danas.

S ukupno 1.357 izvedbi, Alfi Kabiljo najizvođeniji je glazbeni autor toga kazališta - broj izvedbi njegovih djela u Komediji dvostruko premašuje po šestotinjak izvedbi djela druge dvojice najizvođenijih glazbenih autora, Emmericha Kálmána i Franza Lehára.

Na te uspješnice i brojne nezaboravne hitove podsjetit će koncerti 26. i 28. ožujka. Publika će moći uživati u Kabiljovim legendarnim hitovima iz poznatih mjuzikala "Velika trka", "Dlakav život", "Crveni otok", "Jalta Jalta", "Ivan od leptira", "Car Franjo Josip u Zagrebu", "Tko pjeva zlo ne misli" ili "Kralj je gol", koji su se potvrdili kao scenski hitovi.

Koncerti će također ponuditi i ekskluzivan uvid u neke nove, još neizvedene mjuzikle koje je Kabiljo napisao u posljednjih desetak godina. Tako će publika dobiti priliku čuti glazbene brojeve iz njegovih novih mjuzikala "Madame Hamlet", "Krađa Mona Lise" i "Marilyn Monroe".

Pod glazbenim ravnanjem maestra Dinka Appelta u koncertu sudjeluju solisti Sandra Bagarić, Jasna Bilušić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Filip Hozjak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner te orkestar i zbor kazališta Komedije, kao i baletni par Ana Hanić i Dejan Jakovljević, koji potpisuje koreografiju, dok redateljski koncept potpisuje Nina Kleflin.

"Moji mjuzikli #2" publici će donijeti večer izabranih glazbenih hitova u čast opusa jednog velikog umjetnika, ali i u slavu domaćeg mjuzikla kojeg je kazalište Komedija donijelo u hrvatsku kulturu i iz godine u godinu potvrđuje njegovu neospornu kvalitetu, poručuju iz Komedije.

Tagovi: Alfi Kabiljo, kazalište Komedija, Dinko Appelt, Sandra Bagarić, Jasna Bilušić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE