GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog nominiran za europsku nagradu Impala

Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog nominiran za europsku nagradu Impala
NOMINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 15:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jedanaesto izdanje Impaline nagrade za najbolji album donosi 25 nominiranih albuma iz svih dijelova Europe, čime se ponovo dokazuje raznolikost europske nezavisne glazbe scene.

Među nominiranima, koje su i ove godine odabrali članovi RUNDA-e - Regionalne udruge nezavisnih diskografa, nalazi se i album Vlatka Stefanovskog - Taftalidze Shuffle.

Svih 25 nominiranih albuma donose razne glazbene stilove, od finskog popa do francuske elektronike, preko balkanske ska glazbe, danskog bluza, pa sve do eklektičnog glazbenog izričaja nominiranih britanskih izvođača. Impalina izvršna direktorica Helen Smith uz objavu liste nominiranih kaže: "Ovogodišnji popis uključuje 25 vrhunskih albuma! Ovo je sjajan način da se ukaže na odlične glazbenike koji dolaze iz raznih dijelova Europe. 2020-ta je bila teška godina, ali ovaj popis nominiranih vjetar je u leđa za dobar početak 2021.!"

Taftalidze Shuffle novo je studijsko izdanje makedonskog virtuoza, a devet pjesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre glazbe. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu. Pjesme su stoga iznimno intimne i osobne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova glazba. Autorstvo glazbe, teksta i aranžmana kao i produkciju svih 9 brojeva potpisuje upravo Vlatko.

Tagovi: Taftalidze Shuffle, Vlatko Stefanovski, nagrada Impala
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE