GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zdravstveni sektor najveći dobitnik sezone poslovnih rezultata u SAD-u

Zdravstveni sektor najveći dobitnik sezone poslovnih rezultata u SAD-u
DOBITNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 09:14
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Glavni dio sezone objavljivanja poslovnih rezultata za treće tromjesečje ove godine u SAD-u polako se privodi kraju, jer je u vrijeme pisanja ovog članka 400 tvrtki od 500 uključenih u indeks S & P500 objavilo svoje rezultate.

Među sektorima američke ekonomije imamo jasnog pobjednika u trećem tromjesečju ove godine, kako u pogledu prihoda, tako i rasta dobiti. U trećem tromjesečju ove godine, tvrtke u zdravstvenom sektoru s indeksom S&P 500 zabilježile su rast prihoda od 12% i dobit od 14%, gdje su proizvođači medicinske opreme bili jednako uspješni kao i farmaceutske tvrtke.

Nastavak rasta prihoda i profitabilnosti u ovom sektoru očekuje se i u posljednjem kvartalu ove godine. Isto se ne može reći za cjelokupni indeks S & P500, gdje se očekuje pad u obje kategorije za posljednji kvartal ove godine. Ipak, S&P 500, s omjerom cijene udjela i profitabilnosti 26, i dalje je relativno skuplji od farmaceutskog sektora, gdje je taj omjer trenutno 22.

Gospodarska aktivnost u Sjedinjenim Državama naglo je ojačala u trećem tromjesečju, jer je BDP porastao za 7,4 posto u tromjesečnom razdoblju. Trgovina na malo porasla je za 1,6 posto u mjesečnim usporedbama u rujnu, dok se čitanje indeksa ISM PMI u listopadu približilo devet godina (59,3 boda). Također smo svjedočili visokom čitanju indeksa proizvodnje ili proizvodnje PMI u listopadu u Njemačkoj (58,2 boda).

Podaci objavljeni u SAD-u prošlog tjedna pokazuju da rast zaposlenosti i dalje usporava, dok izvoz još uvijek zaostaje za predvirusnom razinom. Istodobno, možemo zaključiti da će novi val infekcija u SAD-u dodatno oslabiti oba procesa. Uz treći val zaraza u SAD-u, koji će usporiti gospodarski rast u SAD-u (koji će vjerojatno biti oko četiri posto u posljednjem tromjesečju), izvor nesigurnosti na tržištima kapitala može se očekivati i od aktualnog američkog predsjednika, koji je već zatražio ponovno brojanje glasova u pojednim američkim državama.

Međutim, uz spomenute rizike, u budućnosti možemo očekivati povoljnu klimu na tržištima kapitala, uz nastavak nultih kamata na bankovne depozite.

Tagovi: Wall Street, zdravstveni sektor, farmaceutski sektor, tržište kapitala; S&P 500
PROČITAJ I OVO
Kulturna baština u doba koronakrize: Ubrzani pomak prema digitalnom
OSJETLJIVO
Kulturna baština u doba koronakrize: Ubrzani pomak prema digitalnom
ANALIZA - U nametnutoj fizičkoj distanci i nemogućnosti uobičajenog odvijanja kulturnih aktivnosti u kulturnim prostorima, kriza COVID-19 i dalje oslabljuje već ionako krhak i osjetljiv sektor.
Veran Matić, uvijek ispravan
GESTE I LJUDI
Veran Matić, uvijek ispravan
KOMENTAR - Veran Matić, danas već pedesetosmogodišnjak, od 1989. najprije je osnivač pa direktor Radija B-92, kojim je gospodario i upravljao svih ratnih godina. Bila je to uloga njegova života, naročito važna za one pred kojima je neki dan kleknuo i pomolio se.
Kako su Finci pobijedili koronu?
KLJUČ USPJEHA
Kako su Finci pobijedili koronu?
KOMENTAR - Nose li se Finci bolje s pandemijom koronavirusa zato što su „nedruštveni“ ili zato što imaju jaku socijalnu državu? Stopa zaraze COVID-om 19 u ovoj zemlji je najniža u cijeloj Europi. U čemu je ključ uspješnosti?
Uzlet bitcoina, zlato palo drugi uzastopni tjedan
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Uzlet bitcoina, zlato palo drugi uzastopni tjedan
ANALIZA - Sredina studenoga donijela je novi uzlet na tržištu kriptovaluta dok je zlato oslabilo drugi uzastopni tjedan.
Obiteljski smještaj najveći dobitnik korona sezone
POBJEDNICI
Obiteljski smještaj najveći dobitnik korona sezone
KOLUMNA - Najvećim dijelom su to vjerni gosti koji se redovito vraćaju na isto turističko odredište, u isti smještaj, kod iste obitelji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE