GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić promašio ceo fudbal

Vučić promašio ceo fudbal
PROMAŠAJ GODINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2020 / 19:54
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Kad smo se u redakciji odlučili za ovu temu pomislio sam si koga zanima Vučić i njegova diplomatska nepismenost.

No, Vučko, kako ga od ''milja'' zovu u regiji, postao je hit sprdnje u cijelom svijetu. Video u kojem potpisuje otvaranje ''Pandorine kutije'' po pitanju srbijanskih interesa i zbunjen pogled djeteta koje je posegnulo za čokoladom pritom stavši do grla u govno, svevremena je slika u kojoj će uživati Trump u osvit predsjedničkih izbora u SAD-u.

Vučko je, potpisom o kojem svi zbore, pokazao da je tek poslušni Trumpov vučjak koji je spreman učiniti sve za keksić u vidu predsjedničkog suvenira – penkale, koja Trumpu koristi tek za čačkanje ušne školjke. Veliki vođa tako je prodao Veliku Srbiju za penkalu. Podsjeća na trgovinu Manhattana koji su Indijanci prodali za bižu i par ogledala.

Vučko je nasjeo i sad grije kukavičje jaje koje mu je elegantno podvalio glavni pregovarač Richard Grenell. Sporazum koji premijerka Brnabić prikazuje kao veliki uspjeh za Srbiju tek će pokrenuti lavinu interesantnih diplomatskih reakcija. Vjerojatno će im se prvo javiti tata Putin i odrediti odgojne mjere. Nakon majčice Rusije uslijedit će i pozdrav iz Kine gdje je Srbija Vučićevim potpisom pogacala tisuće cvjetova. Huawei, koji je imao velike planove sa Srbijom, tako će ostati na cjedilu Trumpove podvale. Dugo već netko nije bio izigran u svjetskoj politici kao Vučić u epohalnom susretu s Bijelom kućom.

Prodavši ''Kuću cveća'' za penkalu, nekadašnji mali od četničkog vođe Šešelja, konačno je ostvario ''vekovna'' predviđanja o Beogradskom pašaluku. Suzujući si manevarski prostor, veliki Delija, navijač Crvene zvezde, više neće imati mjesta niti će znati gdje to može zaigrati nasred zemlje Srbije. De facto priznavši samostalnost Kosova, što je bilo i očekivano, Vučić je postao europskom avangardom priznavanjem i Jeruzalema.

Za šaku datulja pokrenuo je reakciju arapskih, ali i muslimanskih zemalja koje su, zasigurno, ''oduševljeni'' snažnim diplomatskim djelovanjem Vučića koji bi se najradije lupio odmah po čelu, no, ipak, je tek dostojanstveno štreberski popravio kosu s upitnim pogledom: ''Jel' da sam dobar tata? Golobradi Vučko tako je u trenu dopustio berberu Trumpu da obrije bradu cijeloj Ravnoj Gori i raspline iluziju ''Velikih'' s kompleksom malih.

Vučićevo spuštanje gaća samo su preslika svih regionalnih političara bez autoriteta, integriteta, odlučnosti. Velike vođe na riječima imaju tek velike interese i tko zna što svi ti kokošari potpisuju u naše ime i za tuđi račun. Slatkorječivi Vučić epske retorike, dobro izdresiran da poslušno sjedne i pruži šapu, možda je svima nama smiješan, no ukazuje na tragediju ovih prostora potvrđujući koliko smo mali, nebitni i skloni tome da nas se izmanipulira.

Ako vas već ne zanima Vučić, prisjetimo se naših domaćih bisera, fotografije bivše predsjednice kraj ograde Bijele kuće ili proguravanja da bi se uhvatila pozicija u blizini Trumpa. I tako to ide već desetljećima. Uvlačimo se i prodajemo SAD-u, Europskoj uniji, korporacijama nauštrb vlastitog prosperiteta.

Bivša Jugoslavija pretvorila se u kokošinjac u kojem lisice slobodno ordiniraju dok psi čuvari trčkaraju za penkalama. Kako je izjavio Vučić da mu je Trump poklonio ključ Bijele kuće, svjesni smo toga da neki doguraju do ograde, a neki do toaleta.

Sve u svemu, sami sebi smo smiješni, a zadnji se uvijek smiju ''Veliki''.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Donald Trump, Richard Grenell, Huawei, Vladimir Putin, Beogradski pašaluk, Kosovo, Jeruzalem, Vojislav Šešelj, Crvena zvezda
PROČITAJ I OVO
Život u ritmu QR koda
BUDUĆNOST U NEJEDNAKOSTI
Život u ritmu QR koda
KOLUMNA - Odgovornost prestaje kod prvog uboda igle. Tko se nije cijepio, magarac je bio.
Tko će zaustaviti Elona?
TRŽIŠTE I UTJECAJ
Tko će zaustaviti Elona?
KOLUMNA - Čitavo ovo vrijeme traju ogorčene rasprave o tome je li njegov utjecaj na tržišta prekoračio granicu dozvoljenog? Realno, radi se o čistoj manipulaciji tržištem.
Globalno tržište kapitala u fazi korekcije, ali dugoročne prognoze su pozitivne
TRŽIŠTE KAPITALA
Globalno tržište kapitala u fazi korekcije, ali dugoročne prognoze su pozitivne
ANALIZA - Globalna tržišta dionica ovog su tjedna prošla kroz korekciju na račun visoke ocjene inflacije za SAD u travnju.
Teretni vlakovi dobili podršku politike, ali povratak ide sporo
PRIJEVOZ
Teretni vlakovi dobili podršku politike, ali povratak ide sporo
ANALIZA - Godinama je željeznica "racionalizirala" svoju mrežu što je značilo nestanak na tisuće tvorničkih priključaka. Sad i politika podupire povratak robe na šine, ali to je veoma ambiciozan pothvat.
Cyber kriminal procvao zbog korone
KRIMINAL NA WEBU
Cyber kriminal procvao zbog korone
ANALIZA - Korona potiče kriminal na webu. Broj kaznenih djela raste, a stopa otkrivanja počinitelja stagnira.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE