GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić pobedio i na izborima u Hrvatskoj

Vučić pobedio i na izborima u Hrvatskoj
PARALELNA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:35
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - „Draga Evropo, nećemo ti zaboraviti da si bila nemi posmatrač ovog genocida u Srbiji. Učesnik takoreći“, pročitam jutros na Twitter nalogu izVesne@izvesnavesna i shvatim da nam nema spasa.

Draga Evropo, nisi ti samo nemi posmatrač, ti si aktivni saučesnik u ovoj šizofreniji koju živimo već devetu godinu. 

Kada se prosečan građanin Srbije probudi, otvori oči i ne daj bože kupi neke novine ili uključi tv, bude preplavljen vestima koje su potpuno iracionalne. Evo samo od jutros smo saznali iz žutih tabloida da je „Vučić osvojio 300.000. glasova više od svih partija u Hrvatskoj zajedno – Đilas i Fajonka na aparatima“. Sledstveno tome, prosečan građanin Srbije može da pomisli da je u Hrvatskoj pobedio Aleksandar Vučić i da može komotno da formira vladu.

U kakvoj kvazi državi živimo pokazuje i činjenica da smo saznali samo dva sata pre Hrvata rezultate izbora koji su se u Srbiji održali davnog 21. juna. Saznali smo i da izlaznost nije bila 50,3 % (kako je saopštio gospodar života i smrti, Aleksandar Vučić), već 48,93% , da su partije koje su prešle cenzus dobile ukupno 102% što je podatak koji možete dobiti samo u Severnoj Koreji.

Takođe smo saznali u „Utisku nedelje“, jednoj od retkih tv emisija kojoj verujemo, da su zvanični podaci o broju umrlih od kovida 19 skrivani nekoliko meseci zarad održavanja izbora. Urednik BIRN-a Milorad Ivanović, upitao je Krizni štab kako se od broja 38 umrlih od koronavirusa koje je pokazao informacioni sistem „Batuta“ došlo do broja šest, koliko je zvanično objavljeno 13. aprila.

Saznali smo i da je Sandžak (Novi Pazar, Sjenica i Tutin) novi Bergamo. Situacija je dramatična. Pacijenti umiru, lekari nemaju osnovna sredstva za rad, bolesni leže ispred zdravstevnih centara, primaju infuzije u hodnicima, nemaju kiseonik...ispisuju telima HELP ....Zatvorene su nam granice, niko ne želi da nas primi...

A od vlasti smo dobili poruku da smo POBEDILI KORONU, da je sve u savršenom redu, da imamo najmodernije bolnice u Evropi, da nam Nemačka zavidi, da smo prvi po rastu BDP-a u EU...da imamo 260.000 testova, samo je otežana distribucija....da je enormno povećanje broja zaraženih politizacija i da je sve to izvedeno u režiji preminule opozicije...

Drugi pik prvog talasa korone nastao je isključivo zbog NEODGOVORNIH građana Srbije koji su , gle čuda, poverovali predizbornom spotu Srpske napredne stranke:

„Srbija se oporavlja od koronavirusa zahvaljujući našim plemenitim zdravstvenim radnicima. Broj žrtava u Srbiji je među najnižim u svetu“.

Ko poslednji izađe iz Srbije, neka ugasi svetlo.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Tanja Fajon, Dragan Đilas, koronavirus u Srbiji, Novi Pazar, Sandžak, Milorad Ivanović
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE