GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić pobedio i na izborima u Hrvatskoj

Vučić pobedio i na izborima u Hrvatskoj
PARALELNA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:35
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - „Draga Evropo, nećemo ti zaboraviti da si bila nemi posmatrač ovog genocida u Srbiji. Učesnik takoreći“, pročitam jutros na Twitter nalogu izVesne@izvesnavesna i shvatim da nam nema spasa.

Draga Evropo, nisi ti samo nemi posmatrač, ti si aktivni saučesnik u ovoj šizofreniji koju živimo već devetu godinu. 

Kada se prosečan građanin Srbije probudi, otvori oči i ne daj bože kupi neke novine ili uključi tv, bude preplavljen vestima koje su potpuno iracionalne. Evo samo od jutros smo saznali iz žutih tabloida da je „Vučić osvojio 300.000. glasova više od svih partija u Hrvatskoj zajedno – Đilas i Fajonka na aparatima“. Sledstveno tome, prosečan građanin Srbije može da pomisli da je u Hrvatskoj pobedio Aleksandar Vučić i da može komotno da formira vladu.

U kakvoj kvazi državi živimo pokazuje i činjenica da smo saznali samo dva sata pre Hrvata rezultate izbora koji su se u Srbiji održali davnog 21. juna. Saznali smo i da izlaznost nije bila 50,3 % (kako je saopštio gospodar života i smrti, Aleksandar Vučić), već 48,93% , da su partije koje su prešle cenzus dobile ukupno 102% što je podatak koji možete dobiti samo u Severnoj Koreji.

Takođe smo saznali u „Utisku nedelje“, jednoj od retkih tv emisija kojoj verujemo, da su zvanični podaci o broju umrlih od kovida 19 skrivani nekoliko meseci zarad održavanja izbora. Urednik BIRN-a Milorad Ivanović, upitao je Krizni štab kako se od broja 38 umrlih od koronavirusa koje je pokazao informacioni sistem „Batuta“ došlo do broja šest, koliko je zvanično objavljeno 13. aprila.

Saznali smo i da je Sandžak (Novi Pazar, Sjenica i Tutin) novi Bergamo. Situacija je dramatična. Pacijenti umiru, lekari nemaju osnovna sredstva za rad, bolesni leže ispred zdravstevnih centara, primaju infuzije u hodnicima, nemaju kiseonik...ispisuju telima HELP ....Zatvorene su nam granice, niko ne želi da nas primi...

A od vlasti smo dobili poruku da smo POBEDILI KORONU, da je sve u savršenom redu, da imamo najmodernije bolnice u Evropi, da nam Nemačka zavidi, da smo prvi po rastu BDP-a u EU...da imamo 260.000 testova, samo je otežana distribucija....da je enormno povećanje broja zaraženih politizacija i da je sve to izvedeno u režiji preminule opozicije...

Drugi pik prvog talasa korone nastao je isključivo zbog NEODGOVORNIH građana Srbije koji su , gle čuda, poverovali predizbornom spotu Srpske napredne stranke:

„Srbija se oporavlja od koronavirusa zahvaljujući našim plemenitim zdravstvenim radnicima. Broj žrtava u Srbiji je među najnižim u svetu“.

Ko poslednji izađe iz Srbije, neka ugasi svetlo.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Tanja Fajon, Dragan Đilas, koronavirus u Srbiji, Novi Pazar, Sandžak, Milorad Ivanović
PROČITAJ I OVO
Desničarski paraziti opet sipaju otrov na Gotovinu, a trebao bi im biti uzor
VAN PAMETI
Desničarski paraziti opet sipaju otrov na Gotovinu, a trebao bi im biti uzor
ZAGREB - Prošle je godine prihod Pelagos net farme iznosio nešto preko 74 milijuna kuna što je gotovo 19 milijuna više nego u 2018. godini.
Napokon imamo razloga za ponos
PRAVE PORUKE
Napokon imamo razloga za ponos
KOLUMNA - U govorima dvojice najmoćnijih političkih ljudi Hrvatske ipak su se mogle primijetiti i stanovite razlike koje su same po sebi logične i očekivane. Ipak, zajednički nazivnik i Plenkovićeva i Milanovićeva govora je hrabrost.
Sport tone u besmisao, život se pretvara u farsu
IMITACIJA ŽIVOTA
Sport tone u besmisao, život se pretvara u farsu
KOLUMNA - Tribine prepune virtualnih glava i zvučna kulisa sa zvučnika djeluju kao najgori sitcom koji se pretvara u planetarni sickcom.
Odlazak Miloševića u Knin znači zbogom politici Beograda
GEST POMIRENJA
Odlazak Miloševića u Knin znači zbogom politici Beograda
KOMENTAR - Nekada moćna srpska manjina u Hrvatskoj, koja je propala u ratu devedesetih vezujući se za maticu, vođena iredentističkim idejama o ujedinjenju, doživela je slom. Iz realnog i traumatičnog poraza ona je kasno izvukla zaključak da je njena domovina Hrvatska, a da je Srbija blizak i prijateljski sused.
Gotovina nas simbolički uvodi u izgradnju zajedničke budućnosti
VAŽAN ISKORAK
Gotovina nas simbolički uvodi u izgradnju zajedničke budućnosti
KOLUMNA - U uvjerenju smo da će veliki general-džentlmen Gotovina doprinijeti političkim i svjetonazorskim promjenama. Upravo Gotovina idealna je osoba za izgradnju nove, zajedničke budućnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE