GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić i virus koristi u predizborne svrhe

Vučić i virus koristi u predizborne svrhe
SRBIJA I VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2020 / 15:26
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Na pitanje novinara N1 televizije da li će se testirati na korona virus jer je prisustvovao konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, koja je okupila 20.000 učesnika, prošle nedelje, a na kojoj je bilo dvoje zaraženih koronom, Aleksandar Vučić je odgovorio da će se testirati kada ova televizija reprizira film „Vladalac“.

Umesto da nastupi odgovorno i u skladu sa protokolima, Aleksandar Vučić je relativizovao opasnost, ali je i iskoristio priliku da korona virus predstavi kao oružje opozicije upereno protiv njega. 

Tvrdi da iza poziva da preduzme preventivne mere i da se testira stoji želja opozicije da ga stavi u karantin do izbora.  Vučić na ovaj način izbegava odgovornost za masovna okupljanjna koja planira u predizbornoj kampanji.

Pre nekoliko dana sakupljeno je 50 000 potpisa za podnošenje izborne liste SNS-a. Na taj način SNS je potvrdio svoju nadmoć i sakupio pet puta više potpisa od potrebnih 10.000 i obezbedio prvo mesto na izbornom listiću.

Pristalice su stajale satima u redovima da bi overile svoj potpis kod notara. Niko nije ni na trenutak pomislio da je takva gužva idealno mesto gde možeš da pokupiš virus koji je paralisao pola sveta.

U Srbiji je na snazi “relaksiran pristup” korona virusu. Posle objava da je to najsmešniji virus u istoriji čovečanstva, sa naslovnih strana režimskih tabloida nas uveravaju da u samom genetskom kodu našeg naroda, u celini, zapisano "No pasarán" svim znanim i neznanim virusima.

Čuveni doktor Nestorović ističe da Srbi nemaju razloga za strah, budući da imaju lavovsku genetiku.

Takođe zaključuje : “Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji! Kao da su njihovi geni posabno slabi na ovu zarazu. Treba se prisetiti da su pre sto godina upravo Italija i od španske groznice čak sedam puta više umirali od ostalih - ističe pulmolog Nestorović i napominje da su pre dva dana za 24 sata u Italiji čak 133 osobe umrle od koronavirusa, dok je u zemljama koje se sa njom graniče, ali i onim mnogo većim od nje, stopa smrtnosti daleko manja.”

U Srbiji nema panike. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nema problema kada je reč o korona virusu i da je za sada malo zaraženih, a da se ostali još testiraju. Ona je rekla i da se sve odluke donose u skladu sa preporukama struke i da se slušaju mišljenja lekara i epidemiologa.

Biće interesantno posmatrati šta će režimski tabloidi pisati narednih dana. Samo da pristignu direktive velikog vođe....




Tagovi: Aleksandar Vučić, koronavirus, Ana Brnabić, Branislav Nestorović, latibor Lončar, alkohol, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE