GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić i Stefanović: Kraj jednog divnog prijateljstva

Vučić i Stefanović: Kraj jednog divnog prijateljstva
POLITIKA I AFERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 17:15
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Naivni su se ponadali da će Nebojša Stefanović, nekada najbliži saradnik Aleksandra Vučića, postati svedok saradnik i zaviti u crno predsednika Srbije koji će zatim nestati sa političke scene. Ništa od toga.

Srbiju od dolaska prerušenih radikala koji „neguju“ evropske vrednosti, neprekidno potresaju kojekakve afere. To je model kojim vlada predsednik zemlje sa najvećim rastom BDP-a u Evropi, a i šire, kako on to voli da kaže.

Za neupućene, Srbija je eldorado za sve kriminalne aktivnosti koje vam mogu pasti na pamet. Od prodaje oružja koje je Stefanovićev, sada već pokojni otac, nabavljao ispod cene u fabrici Krušik a prodavao za značajno veći iznos do najveće plantaže marihuane - Jovanjica u Evropi koja, kako tvrde zlobnici i mrzitelji predsednika, pripada njegovom rođenom bratu Andreju.

Kažu, posle otkrivanja afere Krušik, Stefanović skrhan bezočnim optužbama koje se iznose na račun njegovog oca a i njega dovode u vezu sa trgovinom oružja, otvorio je aferu Jovanjica i tu je počeo sukob dva porodična klana.

U međuvremenu, u nameri da se ove dve afere zatrpaju novim, srpska javnost pre pet meseci saznaje da je predsednik prisluškivan zajedno sa članovima svoje porodice, na koju je posebno osetljiv. Za to je, naravno, kriv MUP Srbije. A ko je doskora bio ministar policije? Stefanović.
Par meseci kasnije otkriva se da mafijaška grupa „Principi“ koje predvodi Veljko Belivuk ima „službene prostorije“ u fudbalskom klubu Partizan čije rukovodstvo nema nikakva saznanja o tome. Upućeni kažu da je Stefanović pomoću, sada već bivše državne sekretarke MUP-a, kontrolisao ovu mafijašku grupu. Ispostavlja se da su uklanjali protivnike i mleli ih u mašini za meso i posle pravili ćevape. Predsednik je to plastično i do u detalje objašnjavao pre neki dan na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Ima toga još. Npr. pedofilija među najviđenijim političarima. Ali da vam se ne smuči, vratimo se na nesretnog Stefanovića i kraj jednog divnog prijateljstva.

U želji da nađu slabu tačku Aleksandru Vučicu, Stefanoviću su se u narodu, čitaj u opoziciji, pripisivale natprirodne sposobnosti.

Da mu je fioka puna dokaza protiv Vučića, da je američki čovek (putovao jednom u SAD), da ima ambiciju da dođe na čelo stranke i da je baš mnogo jak u beogradskom odboru SNS-a...

Sada vidimo da je sve to na nivou narodnog predanja i da kako je Filip Švarm ocenio još pre više od godinu dana za DW da „Aleksandru Vučiću svakako nije problem da bilo koga smeni ili ukloni iz svoje partije, uključujući tu i Nebojšu Stefanovića. Stefanović nema nikakvo uporište i niko u okviru te stranke ne može da se obračunava s Vučićem, tako da njemu nisu potrebni nikakvi manevri ili zakulisne radnje da nekoga skloni“.

Epilog: Nakon pet meseci od afere „prisluškivanje“ za koju gle čuda nikako da se saznaju odgovorni, došlo je do prosvetljenja. Predsedniku i njegovoj porodici je ugrožena bezbednost.

Hitno su sazvani sastanci svih mesnih odbora SNS-a i jednoglasno je izraženo nezadovoljstvo i zatražena ne samo smena sa svih funkcija nego i isključivanje iz članstva Stefanovića i svih njegovih saradnika koji su odgovorni za ugrožavanje bezbednosti Vučića i njegove porodice. Istaknuto je da Vučić nikako ne sme da se pomera sa mesta predsednika stranke i da jedino on može da bude kandidat SNS za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

Takođe, na sastanku je istaknuta apsolutna podrška i predsedniku Vučiću i njegovoj porodici. Naglašeno je da je posebna podrška pružena predsednikovom ocu Anđelku, bratu Andreju i sinu Danilu koji su, kako se dodaje, ”bili izloženi sramnim i brutalnim napadima od strane kriminalaca, tajkuna i njihovih medija”.

Na sastanku je i ”zatraženo je od nadležnih organa da se posebno obrati pažnja na bezbednost porodice Vučić i predsednika Srbije, koji je javno objavio žestok rat mafiji i poručio da neće dozvoliti da kriminalci rade šta hoće u našoj državi, da pokušaju da dođu na vlast i da upravljaju Srbijom, nego da svi kriminalci treba da budu brzo pohapšeni i procesuirani ma gde god se nalazili i krili”, dodaje se u saopštenju. (Opštinski odbor SNS Vračar)

Opštinski odbori SNS se utrkuju ko će pre da izglasa nepoverenje i smenu Stefanovića. A on ćuti i to baš glasno.

Dobro upućeni kažu da je Stefanović sklopio dil i da će biti dobro zbrinut kao nekadašnji predsednik SNS, Tomislav Nikolić...Ko to beše?

Foto: Tanjug

Tagovi: afera Jovanjica, Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović, Srpska napredna stranka, Tomislav Niikolić, Krušik, Branko Stefanović, Filip Švarm, Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Andrej Vučić
PROČITAJ I OVO
Kataklizma za Netflix, sudbina tržišta u rukama Feda
TEŽAK PAD
Kataklizma za Netflix, sudbina tržišta u rukama Feda
KOLUMNA - Sudbina američke ekonomije je izvan kontrole Feda, stoji u priopćenju američkih Federalnih rezervi, što dodatno potiče strahove od recesije. Financijska tržišta tek su u petak "oddahnula" i doživjela konkretniji skok.
Kineska politika razlog više za brige investitora
GLOBALNE POSLJEDICE
Kineska politika razlog više za brige investitora
KOLUMNA - Poskupjet će automobili, tehnologija, elektronika, odjeća i možda hrana. Inflatorni pritisci mogu se očekivati i kada Kina prekine ovu politiku, jer će tada potražnja za naftom naglo rasti.
Ovakvog pesimizma na tržištima nije bilo još od 2009.
BROJNE BRIGE
Ovakvog pesimizma na tržištima nije bilo još od 2009.
KOLUMNA - Sve više analitičara smatra da Fed neće uspjeti postići meko prizemljenje gospodarstva, ali će uslijediti recesija, a u takvoj situaciji burze nemaju svijetlu budućnost.
Stvari su izmaknule kontroli, recesija prijeti cijelom svijetu
FED NA POTEZU
Stvari su izmaknule kontroli, recesija prijeti cijelom svijetu
KOLUMNA - Ekonomska situacija se poprilično promijenila u posljednjih godinu dana.
Izgledan rast cijena obveznica i velika nestabilnost na tržištima kapitala
TURBULENTNO
Izgledan rast cijena obveznica i velika nestabilnost na tržištima kapitala
KOLUMNA - Fed je u srijedu povisio kamatne stope za pola posto, ali nije otkrio konkretne planove za smanjenje bilance osim što će to početi 1. lipnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE