GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrhovni epidemiolog Plenković urušio je povjerenje u Stožer

Vrhovni epidemiolog Plenković urušio je povjerenje u Stožer
IZGUBILI KOMPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 19:06
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - "Tko visoko leti, nisko pada!" A padaju svi superheroji s početka koronakrize.

Moćni mir kojim nas je vodio Nacionalni stožer civilne zaštite kroz ugrozu, postao je moćna mašinerija u predizbornoj aktivnosti premijera koji diktira samoupravljački ustroj s diktaturom istine. Mjere koje smo svi slijepo pratili uz glazbu s Božinovićeve frulice dovele su nas do izolacijskog apsurda.

Ugroza iz ožujka postala je tako mačji kašalj krajem lipnja. Objašnjenja o prijenosu virusa, o zaraženima, bolesnima, oslabljenom virusu, broju pacijenata na respiratoru, apokalipsi koja se pretvara u ništetnu razmjenu virusa od koje oboljeli postaju sretni birači koji će izaći na izbore ne bi li podarili Plenkoviću i kompaniji još jedan mandat na čast i slavu hrvatske ćudorednosti. Opstojnost ove vlade ovisi o tome koliko će hrvatski građani vjerovati u ''Čudesne zgode šegrta Beroša''.

Capak tu više i nije važan. Čovjek se stavio u izolaciju i svoju ulogu uredno prepustio alternaciji da odigra do kraja igrokaz kakav smo već vidjeli u Srbiji. Kako smo izabrani narod koji je, poput žohara, otporan na sve, valjda su mislili da ćemo biti otporni i na ''seks, laži i videovrpce''.

Istraživanje RTL-a, a vidljivo je i iz ponašanja hrvatskog puka, potvrdilo je da im ni vlastita obitelj više ništa ne vjeruje. Enigmatska objašnjenja o ugrozi, relativiziranje transmisije virusa, laki slučajevi oboljenja, pa na ta izvrdavanja ne bi znao odgovor ni Pauletić u igri ''Asocijacija''. Izgubio bi Kviska samo tako. Održati izbore pošto-poto, a imati festival korone i ljetnih respiratornih manifestacija po cijeloj Hrvatskoj, ravno je svjesnom dovođenju cjelokupne populacije u direktnu ugrozu i opasnost od smrti. Sami su rekli da ne poznaju dobro virus, a sad, maltene, akcija ''s virusom na izbore''.

Ljudi ne samo da su izgubili povjerenje već i strah, ili respekt prema realnoj ugrozi. Relativiziranje virusa i opasnosti od istog, normalno da su stvorili ''teoretičare zavjere''. Novi Pazar i eksplozija zaraženih, limeni ljesovi, vreće za preminule, ogorčenost prikrivenom istinom o stvarnom broju zaraženih u Srbiji, tko im vjeruje? Želja za moći nepogrešivog i nedodirljivog Plenkovića može nas dovesti do istovjetnog crnog scenarija. Amerikanci nam, zbog ovakve nonšalantnosti, predviđaju 1.500 preminulih do listopada.

Ukoliko se to dogodi, sami ćemo si biti krivi jer se ne štitimo i ne radimo socijalnu distancu. Ne nosimo maske. Ne nose ih ni političari, a na kutiji proizvoda lijepo piše da ne štite od Covid-19.

Ne distanciramo se u tramvaju. Pa, tramvaj bi po tim mjerama trebao imati vagone do Duge Rese. Enigmatsko društvo ''Nacionalni stožer civilne zaštite'' u kohabitaciji s Vladom postavio nam je najveću zagonetku čiji odgovor slijedi ujesen, nakon izbora.

Ukoliko pobijede vladajući, a uslijedi nam opći kaos i od velikog broja zaraženih i od ekonomske situacije, te zadiranja u našu imovinu, ta, nova vlada, morat će položiti račune i odgovarati za zločin protiv čovječnosti, jer ugroze nema ( po njima), a sami postaju ugroza svima nama jer im je politika puno bitnija od struke.

Ono što je bio najveći Plenkovićev adut za ostanak na vlasti - Stožer - sada se pretvorio u najveći uteg. Upravo zbog - Plenkovića...

Tagovi: Nacionalni stožer, andrej Plenković, Krunoslav Capak, Davor Božinović, Vili Beroš, koronavirus u Hrvatskoj, samoizolacija
PROČITAJ I OVO
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE