GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukidanje društvenih mreža u doba korone

Ukidanje društvenih mreža u doba korone
LJUDI I IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 22:29
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Poznato je da aktuelnu vlast u Srbiji uznemiravaju komentari svih vrsta na društvenim mrežama. Naročito predsednika Aleksandra Vučića.

Ubeđen je da su svi upereni protiv njega i “zlatnog doba” u kome se Srbija nalaze prvi put u novijoj istoriji.

U prevelikoj želji da se dodvore vlasti i napreduju na društvenoj lestvici javljaju se analitičari opšte prakse kroz koje progovara Aleksandar Vučić.

U nekoliko navrata od uveđenja vanrednog stanja u Republici Srbiji čuju se diskretni komentari “analitičara” o zatvaranju društvenih mreža u toku vanrednog stanja jer predsednik je vanredno uznemiren. Najeksplicitniji je svakako bio Nebojša Krstić:

“Predlažem ukidanje Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba u Srbiji za vreme vanrednog stanja”

Nebojša Krstić, na Tviteru zvani Krlo, samozvani marketinški stručnjak i komesar Aleksandra Vučiča, danas je u svojoj redovnoj kolumni u dnevnim novinama “Blic”, predložio da se društvene mreže Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji za vreme vanrednog stanja kako bi se suzbila epidemija širenja panike i sprečili njeni potencijalno smrotnosni efekti.

Izneo je brilijantnu ideju o akciji “Dezinfekcija i deratizacija”. Smatra da posle proglašenja vanrednog stanja treba razmišljati o opasnostima koje su potencijalno veće od samog virusa, a to je pre svega panika.

Podelio je nekoliko brilijantnih misli i predloga sa čitaocima Blica:

1. “Na internetu postoji, znači, dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7“, dodajući da „ako se mora vršiti dezinfekcija prostora u kojima je infekcija, neophodno je izvršiti deratizaciju javnog javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabilizuju sistem njihove zdravstvene zaštite”.

2. “U akciji ‘Sablja’ bilo je uhapšeno 11.000 ljudi. Bilo bi dovoljno privesti desetostruko manje, sada, u akciji ‘Dezinfekcija i deratizacija’

3. “Iako sam ljubitelj društvenih mreža, predlažem da se Tviter, Fejsbuk i YT isključe u Srbiji momentalno – sve dok traje vanredno stanje, a svestan da je to jedini delotvoran način da se suzbije pandemija širenja panike i spreče njeni potencijalno smrotnosni efekti

Podsećanja radi, Nebojša Krstić je bio član poznate beogradske kultne grupe “Idoli”. Radio je na ostrvu Visu u Komiži kao lekar. Čak je bio i savetnik za odnose sa javnošću bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića.

Godine 2012. od kako je na vlast došla Srpska napredna stranka, podržava Aleksandra Vučića. A onda je javno progovorio…

Zemljo, otvori se!

Tagovi: Nebojša krstić, Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka, Boris Tadić, vanredno stanje u Srbiji, društvene mreže
PROČITAJ I OVO
Nvidia nije uspjela anulirati nervozu na tržištima
PREVIŠE UPITNIKA
Nvidia nije uspjela anulirati nervozu na tržištima
KOLUMNA - Nvidia je iznimnim poslovnim rezultatima još jednom potvrdila potencijal umjetne inteligencije, a time i Nvidijine dionice čija je cijena u dvije godine porasla čak 550 posto.
Tržište polovnih telefona - globalni rast i predviđanja
ANALIZA
Tržište polovnih telefona - globalni rast i predviđanja
ANALIZA - Tržište polovnih telefona postalo je značajan sektor unutar šire industrije pametnih telefona. Ono obuhvaća kupovinu i prodaju prethodno korištenih mobilnih uređaja koji su obnovljeni, popravljeni ili jednostavno preprodani u svom originalnom stanju.
Optimisti dominiraju dioničkim tržištima. Jesu li pretjerali?
VISOKE VALUACIJE
Optimisti dominiraju dioničkim tržištima. Jesu li pretjerali?
KOLUMNA - Optimisti ne popuštaju, rekordi se nižu, i to unatoč upozorenjima da je tržište već vrlo visoko.
Sve oči uprte u rezultate Nvidije
TRŽIŠNI OPTIMIZAM
Sve oči uprte u rezultate Nvidije
KOLUMNA - Iako su se očekivanja o Fedovom smanjenju kamata značajno promijenila od početka godine (ove godine neće biti šest ili sedam smanjenja kamata, nego najviše dva), burzovni indeksi nižu nove rekorde.
Je li organizacijski dizajn važan i za vaše poduzeće?
KLJUČNA KOMPONENTA USPJEHA
Je li organizacijski dizajn važan i za vaše poduzeće?
KOLUMNA - Organizacijski dizajn nije samo za velike međunarodne korporacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE