GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukidanje društvenih mreža u doba korone

Ukidanje društvenih mreža u doba korone
LJUDI I IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 22:29
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Poznato je da aktuelnu vlast u Srbiji uznemiravaju komentari svih vrsta na društvenim mrežama. Naročito predsednika Aleksandra Vučića.

Ubeđen je da su svi upereni protiv njega i “zlatnog doba” u kome se Srbija nalaze prvi put u novijoj istoriji.

U prevelikoj želji da se dodvore vlasti i napreduju na društvenoj lestvici javljaju se analitičari opšte prakse kroz koje progovara Aleksandar Vučić.

U nekoliko navrata od uveđenja vanrednog stanja u Republici Srbiji čuju se diskretni komentari “analitičara” o zatvaranju društvenih mreža u toku vanrednog stanja jer predsednik je vanredno uznemiren. Najeksplicitniji je svakako bio Nebojša Krstić:

“Predlažem ukidanje Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba u Srbiji za vreme vanrednog stanja”

Nebojša Krstić, na Tviteru zvani Krlo, samozvani marketinški stručnjak i komesar Aleksandra Vučiča, danas je u svojoj redovnoj kolumni u dnevnim novinama “Blic”, predložio da se društvene mreže Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji za vreme vanrednog stanja kako bi se suzbila epidemija širenja panike i sprečili njeni potencijalno smrotnosni efekti.

Izneo je brilijantnu ideju o akciji “Dezinfekcija i deratizacija”. Smatra da posle proglašenja vanrednog stanja treba razmišljati o opasnostima koje su potencijalno veće od samog virusa, a to je pre svega panika.

Podelio je nekoliko brilijantnih misli i predloga sa čitaocima Blica:

1. “Na internetu postoji, znači, dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7“, dodajući da „ako se mora vršiti dezinfekcija prostora u kojima je infekcija, neophodno je izvršiti deratizaciju javnog javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabilizuju sistem njihove zdravstvene zaštite”.

2. “U akciji ‘Sablja’ bilo je uhapšeno 11.000 ljudi. Bilo bi dovoljno privesti desetostruko manje, sada, u akciji ‘Dezinfekcija i deratizacija’

3. “Iako sam ljubitelj društvenih mreža, predlažem da se Tviter, Fejsbuk i YT isključe u Srbiji momentalno – sve dok traje vanredno stanje, a svestan da je to jedini delotvoran način da se suzbije pandemija širenja panike i spreče njeni potencijalno smrotnosni efekti

Podsećanja radi, Nebojša Krstić je bio član poznate beogradske kultne grupe “Idoli”. Radio je na ostrvu Visu u Komiži kao lekar. Čak je bio i savetnik za odnose sa javnošću bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića.

Godine 2012. od kako je na vlast došla Srpska napredna stranka, podržava Aleksandra Vučića. A onda je javno progovorio…

Zemljo, otvori se!

Tagovi: Nebojša krstić, Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka, Boris Tadić, vanredno stanje u Srbiji, društvene mreže
PROČITAJ I OVO
Smrt koronavirusu, sloboda narodu
POMAKNUTA STVARNOST
Smrt koronavirusu, sloboda narodu
KOMENTAR - Situacija u kojoj se svijet nalazi zbog koronavirusa, doista je ozbiljna. U to nitko ne sumnja.
Potez menadžmenta Valamara vratio povjerenje investitora
TRŽIŠTE KAPITALA
Potez menadžmenta Valamara vratio povjerenje investitora
KOLUMNA - Dionice Valamara ovoga su tjedna skočile 11,1 posto, na 22 kune, što je najviša razina ovih dionica od 13. ožujka. Nakon pada u ponedjeljak, cijena dionica je u naredna četiri dana uzletjela 18,3 posto.
Pas, državni neprijatelj broj jedan
VANREDNO STANJE
Pas, državni neprijatelj broj jedan
KOLUMNA - Vodeći se izrekom "zavadi pa vladaj", u toku širenja pandemije Vučić je vizionarski prepoznao više neprijatelja srpskog naroda u celini.
Hoćemo li postati bolji ljudi?
POZITIVNE PROMJENE
Hoćemo li postati bolji ljudi?
KOLUMNA - Val pozitivnih promjena je itekako dobrodošao, jer, kad prođe ovo sve, ne smije uslijediti brzi zaborav. Nakon korone slijedi najveći ispit društva s najtežim pitanjem: Kakvi smo uistinu ljudi?
Loša vijest: I Nijemci postali pesimisti
NACIJA ZABRINUTIH
Loša vijest: I Nijemci postali pesimisti
KOLUMNA - Nijemce ipak najviše brine kad će se život opet vratiti u normalu, te kako će neki od njih uopće preživjeti s kreditima i ostalim financijskim obvezama koje im vise za vratom i priređuju besane noći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE