GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srednji prst svima: Kampanja do kraja idiotizirala Hrvatsku

Srednji prst svima: Kampanja do kraja idiotizirala Hrvatsku
LAŽNI PROROCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2020 / 20:11
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Hipotetsko pitanje otkriva političku hipokriziju. Iako je pitanje pobačaja vječita predizborna udica za političare oni, nažalost, uvijek pobace na njoj.

Silovanje je tako pobacilo zametak desne struje i vratilo na početak ''ljubavne veze'' s biračima koje će morati dobrano snubiti da bi im se oprostio primitivizam. Iako su stizali Škorini i Raspudićevi demantiji, naknadni govori vinovnika upućuju da ljudi nisu toliko glupi da bi popili varikinu ne bi li postali čistim i konzervativnim Hrvatima.

Ispruženi srednji prst bilo desnice ili ljevice, jasan je pokazatelj srednjeg-trećeg puta kojim normalan narod ocjenjuje kvalitetu političkog programa svih stranaka.

Dok SDP djeluje kao vašar taštine, a HDZ kao sadnice mladica u prosincu, krajnja desnica je izgubljena u opsadi Turaka u Sigetu, a krajnja ljevica ne zna artikulirano modernizirati socijalnu ravnopravnost.

Na udicu smo, zapravo, nasjeli svi. Od medija do umirovljenih političara koji su se spustili na ''njihovu'' razinu da bi ih ''ovi'' razumjeli. Povrijeđenost ljudskih prava i svoju ogorčenost imat ćemo prigode iskazati na skorim izborima.

Pitanja pobačaja, ustaša, partizana, i ''zar je važno tko je kriv'', zamutila su pravu istinu koja nam stiže na ljeto, a to je sveopća neimaština i socijalno urušavanje dok će se još ispijati šampanjac u pobjednika na Markovom trgu. HDZ koji se destabilizirao odbacivanjem svoje čvrste unutarnje desnice tražeći nova imena te harmonizirajući izborne liste po ukusu svog vođe, a ne realnog suodnosa kandidata s glasačima iz izbornih jedinica, zaigrao je špekulativnu igru zbog koje im svakodnevno pada glasačka podrška. Tu je i SDP koji je totalno zbunio svoje birače. Zbunjena je cijela Hrvatska.

Povećan broj zaraženih koronavirusom, turisti koji nadiru, otvorene granice, manipulacije brojkama i projekcijama, jesen koja umjesto plodnosti donosi jalov proračunski urod, ne daju nikome razlog da bi se odlučili bez razmišljanja podariti svoj glas.

Bez jasne vizije o boljoj gospodarskoj situaciji. Bez odlučnosti. S planom o besciljnom zaduživanju, Hrvatska će potonuti u 19. stoljeće ne samo u ekonomskom smislu nego i po svjetonazorskim opredjeljenjima pretendenata za Sabor i Banske dvore.

Hipotetsko pitanje ima i svoj ustavom doneseni odgovor. Prva rečenica na Wikipediji, ali i slično i u Ustavu RH kaže: ''Pobačaj u Hrvatskoj reguliran je od 1952. godine, podložan različitim ograničenjima. Prema sadašnjem zakonu koji je na snazi još od 1978. godine i nije se mijenjao, pobačaj se može obaviti na zahtjev do deset tjedana nakon začeća, a nakon toga u posebnim okolnostima.''

Političarima na znanje, a i svima nama koji osobnim stavom i svojim načelima želimo zadirati u osobni izbor, slobodu i odgovornost druge osobe. Licemjere nas kao društva, licemjerje političara, licemjerje hipotetskih programa stranaka koje u pravilu nikada ne ostvare obećani plan.

Nažalost, teška vremena probudit će potrebu ili za desnim ili za lijevim radikalizmom. Ujesen, znat ćemo pravo stanje stvari i jesmo li pobacili s glasovima. Već unutar Ustavom dozvoljenih deset tjedana od ''začeća''.

Tagovi: parlamentarni izbori u Hrvatskoj, silovanje, pobačaj, Nino Raspudić, Miroslav Škoro, Domovinski pokret, HDZ, SDP
PROČITAJ I OVO
Gdje su nestale pare?
KORUPCIJA
Gdje su nestale pare?
KOLUMNA - Sanader je optužen, višak imovine mu je otuđen, a kofere je pojela maca. Jako gladna maca. Možda ih jednom pronađemo kao arheološki artefakt na nekoj hrvatskoj arheološkoj iskopini negdje u, recimo, Kozarčevoj. Tko zna.
Dionice američkih banaka na meti kupaca
OPTIMIZAM
Dionice američkih banaka na meti kupaca
KOLUMNA - Prošle su godine bankari formirali milijarde rezerviranja jer su očekivali da će se broj loših kredita naglo povećati. To se nije dogodilo, pa je zarada sada izuzetna.
Inflacija neće tako skoro nestati, financiranje duga bit će sve skuplje
TRŽIŠTA
Inflacija neće tako skoro nestati, financiranje duga bit će sve skuplje
KOLUMNA - U prvoj polovici listopada ušli smo u sezonu objavljivanja poslovnih rezultata za treće tromjesečje ove godine.
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
PODACI
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
KOLUMNA - Većina korisnika zna malo ili gotovo ništa o privatnosti na društvenim mrežama, pa se zaprepaste činjenicom da sve što su ikad napisali na internetu negdje ostaje pohranjeno ili da sadržaj koji izbrišu može i dalje postojati u pričuvnim kopijama.
I dalje vrijedi staro pravilo: Kupuj kad je jeftino
TRŽIŠTE KAPITALA
I dalje vrijedi staro pravilo: Kupuj kad je jeftino
KOLUMNA - Analitičari Barclaysa napominju da stagflacija nije vrlo vjerojatna i da su dionice i dalje atraktivnije od obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE