GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Primitivizam taštog predsjednika

Primitivizam taštog predsjednika
KOMUNIKACIJSKO DNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 18:27
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Najradije bih da mogu stati na ovoj rečenici.

Tema o predsjednikovom šovinizmu, primitivizmu, bahatosti, a nadasve seksizmu nametala se sama po sebi. Eto, primitivizam i seksizam nisu ekskluzivno rezervirane za desničare. Ne postoji generalizacija. Postoji samo onaj najniži šljam koji misli da je bogomdan i da može gaziti sve pred sobom bez posljedica. Od ''madraca i mudraca'', preko ''srednjeg prsta'' pa do ''narikača'' i ''alapača'' uporno dokazujemo razinu naše kulture u kojoj su žene otirač za noge i samo za kuhanje i seks.

Koliko god konzervativni ili liberalni bili, kao muški rod moramo shvatiti da je srednji vijek odavno iza nas. Vremenski. Svjesno, nikad nismo ni pratili tehnološki i kulturni progres. Uostalom, imamo primitivnog Trumpa kao vođu najjače svjetske sile. Zorana Milanovića gledamo kao instituciju koju zastupa. Kad kaže ''Ja'' on govori u ime svih nas, glasali za njega ili ne. On prezentira Hrvatsku, hrvatske građane, a razina njegove komunikacije u posljednje vrijeme je ispod svakog praga tolerancije. Seksizam i šovinizam kojim do krajnje bolne nagosti napada i osuđuje svoje političke suparnice svakako nisu stav Hrvatske, hrvatskih građana i kulture kojom se toliko volimo dičiti.

Primitivizam taštog predsjednika jest posljedica nekontroliranog gubitka uporišta u glumatanju ''prijatelja svih ljudi''. Milanović je prijatelj samom sebi. No, sad si je postao i neprijateljem. Odmjereni Plenković, poznajući pravo lice Predsjednika, mudro je puštao da se goropadni šovinist što više ''opusti'' u svojim izjavama te da spuštenog garda krene udarati po ženama koje su imale tri čiste reći: ''Bobu bob, popu pop.''

Predsjednik Hrvatske se, vjerojatno, ne snalazi baš najbolje na društvenim mrežama pa nije ni znao da je na izborima imao veliku podršku upravo od žena. Parni valjak huliganskih manira podsjeća na ''Krpu'' iz ''Metastaza'' no za ovog potonjeg znaš u svakom trenutku što možeš očekivati. Od Predsjednika više nitko ništa ni ne očekuje.

Ne očekujemo ni ispriku ne samo saborskim zastupnicama već i svim ženama, jer znamo kako se Predsjednik u svoj svojoj veličini ega ispričava. Umjesto da bude uzor svima nama, uličarskim vokabularom i ponašanjem svrstava sve nas muškarce u kontekst primitivaca koji po Hrvatskoj toljagama snube svoje buduće družice.

I ne, neće se Predsjednik stidjeti pred kolegama u svijetu. Stidjet će se većina muškaraca iz Hrvatske jer će nas sve poistovjećivati s predsjednikom kao predvodnikom seksista i šovinista koji tuku, ekonomski zlostavljaju ili ubijaju svoje družice. Ako je ovo Predsjednik po mjeri Hrvatske, ako je ovo slučajni predsjednik, vjerujte, ništa drugo nije slučajno. Jer, znali smo kome dajemo glas i samo smo čekali da taj glas, u početku odmjeren i pun razuma, postane inverzijom svega normalnog.

Tagovi: Zoran Milanović, seksizam, Marijana Puljak, Dalija Orešković, Krešimir Butković, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
Kulturhack, epizoda 1: Umetnost je rad (VIDEO)
KAKO DO NOVCA?
Kulturhack, epizoda 1: Umetnost je rad (VIDEO)
KOLUMNA - Poslednjih godina sprovode se razna istraživanja o finansiranjima u kulturi i umetnosti, kao i prihodima koje umetnici ostvaruju svojim radom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE