GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pismo iz Berlina: Hoće li me dotući koronavirus ili orkansko nevrijeme?

Pismo iz Berlina: Hoće li me dotući koronavirus ili orkansko nevrijeme?
SUMORNO RASPOLOŽENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 13:27
Autor: Maša Breckwoldt Malus
KOLUMNA - U Berlinu je potvrđeno 118 slučajeva zaraženih koronavirusom.

U Njemačkoj je taj broj porastao na 2120, a četiri su osobe dosad preminule od posljedica zaraze.

Znanstvenici su istražili uzroke i zaključili da je virusom najvise pogodena dobna grupa izmedu 25-39 godina. Manja djeca navodno mogu biti prije prenositelji zaraze, a tek rjeđe razviju teške simptome, poput starijih ljudi. Iz tog razloga su na dva tjedna zabranili djeci viđati svoje bake i djedove. Zatvoreno je sedam berlinskih škola i nekoliko vrtića.

Otkriveno je kako je 26 zaraženih koronavirusom protekloga vikenda bančilo po berlinskim noćnim klubovima pa se strahuje kako su zasigurno zarazili još veći broj ljudi.

Što se tiče života u gradu valja napomenuti kako su svi pojačano oprezni pa primjerice vozači autobusa u Berlinu više ne prodaju vozne karte već samo otvaraju zadnja vrata busa za putnike.

Odgođena su sva velika događanja u Berlinu, pa i jedan od najpopularnijih višednevnih festivala u Berlinu, jedinstveni berlinski karneval, tzv. "Karneval kultura", koji se slavi u svibnju, a broji uvijek preko 1.5 milijuna posjetitelja.

Panika se širi.

Današnjem sumornom berlinskom raspoloženju uvelike pomaže i orkansko nevrijeme. Čovjek se pita hoće li mi danas samo odletjeti krov ili ću se možda ipak zaraziti koronavirusom...

Tagovi: Berlin, Njemačka, koronavirus, Karneval kultura
PROČITAJ I OVO
Smrt koronavirusu, sloboda narodu
POMAKNUTA STVARNOST
Smrt koronavirusu, sloboda narodu
KOMENTAR - Situacija u kojoj se svijet nalazi zbog koronavirusa, doista je ozbiljna. U to nitko ne sumnja.
Potez menadžmenta Valamara vratio povjerenje investitora
TRŽIŠTE KAPITALA
Potez menadžmenta Valamara vratio povjerenje investitora
KOLUMNA - Dionice Valamara ovoga su tjedna skočile 11,1 posto, na 22 kune, što je najviša razina ovih dionica od 13. ožujka. Nakon pada u ponedjeljak, cijena dionica je u naredna četiri dana uzletjela 18,3 posto.
Pas, državni neprijatelj broj jedan
VANREDNO STANJE
Pas, državni neprijatelj broj jedan
KOLUMNA - Vodeći se izrekom "zavadi pa vladaj", u toku širenja pandemije Vučić je vizionarski prepoznao više neprijatelja srpskog naroda u celini.
Hoćemo li postati bolji ljudi?
POZITIVNE PROMJENE
Hoćemo li postati bolji ljudi?
KOLUMNA - Val pozitivnih promjena je itekako dobrodošao, jer, kad prođe ovo sve, ne smije uslijediti brzi zaborav. Nakon korone slijedi najveći ispit društva s najtežim pitanjem: Kakvi smo uistinu ljudi?
Loša vijest: I Nijemci postali pesimisti
NACIJA ZABRINUTIH
Loša vijest: I Nijemci postali pesimisti
KOLUMNA - Nijemce ipak najviše brine kad će se život opet vratiti u normalu, te kako će neki od njih uopće preživjeti s kreditima i ostalim financijskim obvezama koje im vise za vratom i priređuju besane noći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE