GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pismo iz Berlina: Hoće li me dotući koronavirus ili orkansko nevrijeme?

Pismo iz Berlina: Hoće li me dotući koronavirus ili orkansko nevrijeme?
SUMORNO RASPOLOŽENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 13:27
Autor: Maša Breckwoldt Malus
KOLUMNA - U Berlinu je potvrđeno 118 slučajeva zaraženih koronavirusom.

U Njemačkoj je taj broj porastao na 2120, a četiri su osobe dosad preminule od posljedica zaraze.

Znanstvenici su istražili uzroke i zaključili da je virusom najvise pogodena dobna grupa izmedu 25-39 godina. Manja djeca navodno mogu biti prije prenositelji zaraze, a tek rjeđe razviju teške simptome, poput starijih ljudi. Iz tog razloga su na dva tjedna zabranili djeci viđati svoje bake i djedove. Zatvoreno je sedam berlinskih škola i nekoliko vrtića.

Otkriveno je kako je 26 zaraženih koronavirusom protekloga vikenda bančilo po berlinskim noćnim klubovima pa se strahuje kako su zasigurno zarazili još veći broj ljudi.

Što se tiče života u gradu valja napomenuti kako su svi pojačano oprezni pa primjerice vozači autobusa u Berlinu više ne prodaju vozne karte već samo otvaraju zadnja vrata busa za putnike.

Odgođena su sva velika događanja u Berlinu, pa i jedan od najpopularnijih višednevnih festivala u Berlinu, jedinstveni berlinski karneval, tzv. "Karneval kultura", koji se slavi u svibnju, a broji uvijek preko 1.5 milijuna posjetitelja.

Panika se širi.

Današnjem sumornom berlinskom raspoloženju uvelike pomaže i orkansko nevrijeme. Čovjek se pita hoće li mi danas samo odletjeti krov ili ću se možda ipak zaraziti koronavirusom...

Tagovi: Berlin, Njemačka, koronavirus, Karneval kultura
PROČITAJ I OVO
Šaolin je ponovo napao
BRENDIRANJE ŠAOLINA
Šaolin je ponovo napao
KOLUMNA - Šaolinski kungfu čuven je po svojim legendarnim, često visoko teatraliziranim te filmski mitologiziranim stilovima borbe. Stilovi tigra, leoparda, ždralova i zmija – sve to odlično i humoristično uokvireno u filmovima o Kung fu pandi.
Nanobit je dokaz da se i u Hrvatskoj može uspjeti
USPJEH MIMO DRŽAVE
Nanobit je dokaz da se i u Hrvatskoj može uspjeti
KOLUMNA - Ovaj primjer će povući mnoge hrvatske ''šmokljane'' da u svojim ''garažama'' stvore start-up platforme pretvarajući Hrvatsku iz potencijalnog ''servera'' u potencijalnu tvornicu igara, softvera, deficitarnih programa i stručnjaka.
Navaljni, Gazprom i Sjeverni tok 2: Sankcije nisu rješenje
EU-RUSIJA
Navaljni, Gazprom i Sjeverni tok 2: Sankcije nisu rješenje
KOLUMNA - Rusiju treba potaknuti na transformaciju – kroz inkluzivnost, dijalog i strateške kompromise. Problem je izrazito težak i nema jedinstvenog rješenja ili kalupa.
Avioni nam trebaju, ali nije pravo vrijeme
IZ STRUČNOG KUTA
Avioni nam trebaju, ali nije pravo vrijeme
KOMENTAR - Što se tiče preporuka u ovom trenutku, najbolja bi bilo revidiranje tendera što bi omogućilo kupovinu vremena, pa bi bila de facto odgoda od nekih 12 mjeseci, što se često događa u ovim poslovima.
Kina-EU: Sporazum o uzajamnim investicijama sve bliže
ODNOSI SNAGA
Kina-EU: Sporazum o uzajamnim investicijama sve bliže
KOLUMNA - Imperativ potpisivanja sporazuma prije isteka godine uvjetovani su ne samo američkim izborima i vjerojatnim pogoršanjem odnosa između Kine i SAD-a bez obzira na pobjednika, već i činjenicom da EU zbog gubitka povjerenja u Washington nastoji pronaći svoj modus operandi u odnosima s velikim igračima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE