GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pas, državni neprijatelj broj jedan

Pas, državni neprijatelj broj jedan
VANREDNO STANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2020 / 12:46
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - U Srbiji se sve odvija veoma brzo, posebno kad je u pitanju ono šta ne valja.

Tako je prošlo samo tridesetak dana od najsmešnijeg virusa na svetu kojeg smo popratili i kolumnom pa do policijskog časa. Sve se odvijalo filmskom brzinom. Građani su sluđeni panikom koju širi lično predsednik Aleksandar Vučić. 

Umesto da konferencije za štampu prepusti smirenim članovima Kriznog štaba, ON predsedava sa idejom da sve najbolje zna i ubeđen da će tako održati rejting.

Vodeći se izrekom "zavadi pa vladaj", u toku širenja pandemije vizionarski prepoznao više neprijatelja srpskog naroda u celini. Prvi su, naravno, bili opozicioni političari. Nelojalni novinari retkih slobodnih medija su preuzeli štafetu vrlo brzo.  Potom su na prvo mesto izbili penzioneri...nisu se ni oporavili od šoka što su zatvoreni 24/7 i još uvek ćute.

A onda su su se pojavili povratnici iz inostranstva takozvani gastarbajteri. Njih 300.000. Mrze svoju rodnu grudu i namerno se vraćaju iz Evrope da zaraze srpski narod. Sve ih je pozatvarao u karantine. Da se nisu oni vratili, korona bi se verovatno odjavila iz Srbije...

U međuvremenu stiglo je i proleće. Divno vreme izmamilo je ljubitelje kafe, čitaj „kafićare“. Oni su već duže vremena na tapetu predsednika Srbije. Evo šta misli odavno o njima: „sede po kafićima u Beogradu ili Novom Sadu ubrljani od pene od kapućina ili piva, a onda sole nekom pamet o ....“ (dodajte sami, prepustite se mašti).

I sada sledi krešendo.

„Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji pasa u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 časa. Ovu odluku Vlada je donela vodeći se mišljenjem struke.“

Na stranu to što epidemiolog Predrag Kon kaže da se ova odluka nije donela u konsultacijama sa strukom. Prethodno je Vlada donela odluku da vlasnici svoje pse mogu šetati između 20 i 21 čas, u trajanju od 20 minuta i na udaljenosti ne većoj od 200 metara od kuće, uprkos policijkom času a sve zbog toga što niko ne može da objasni svom psu, i pored najbolje volje, kada može da obavi fiziološke potrebe po uputstvima Alaksandra Vučića.

Setimo se da je Aleksandar Vučić, ne tako davno, poklonio tromesečno štene šarplaninca Pašu ruskom predsedniku Putinu. Bio je ushićen sobom i svojom domišljatošću, uspeo je da izmami osmeh predsednika Putina i iskoristi malog Pašu u marketinške svrhe.

Za kraj ostaje nam zagonetka da li je predsednik ljubitelj ili mrzitelj pasa i ostalih kućnih ljubimaca ili samo ne voli njihove vlasnike. Verovatno je procenio da nisu njegovo biračko telo…

Tagovi: vanredno stanje u Srbiji, Aleksandar Vučić, Predrag Kon, gastarbajteri, koronavirus u Srbiji, vanredno stanje u Srbiji
PROČITAJ I OVO
Klaunovi vode korona cirkus
DILETANTIZAM
Klaunovi vode korona cirkus
KOLUMNA - Diletanti iz WHO-a su širom otvorili vrata ''teoretičarima zavjere''. Sada možemo očekivati kaos u eteru jer sve će biti istina i sve će biti laž.
Infrastruktura, energetika i turizam ostaju glavne točke kinesko-hrvatske suradnje
HRVATSKA-KINA
Infrastruktura, energetika i turizam ostaju glavne točke kinesko-hrvatske suradnje
KOMENTAR -  Hrvatska ima značajno mjesto u kineskim inicijativama, poput formata 16+1, i zbog svog strateškog položaja zemlje poveznice između Mediterana, središnje Europe i zapadnog Balkana.
Što se događa u Hong Kongu i kako će se to odraziti na ekonomiju grada, Azije i svijeta?
POLITIKA I BIZNIS
Što se događa u Hong Kongu i kako će se to odraziti na ekonomiju grada, Azije i svijeta?
KOLUMNA - Dok analitičari svih struka žustro diskutiraju o tome hoće li novi zakon i mjere Bijele kuće dovesti do egzodusa američkih i drugih kompanija iz Hong Konga, treba se prisjetiti jednostavne ekonomske činjenice da biznis ne poznaje boje i ideologije.
Ukinimo Hrvatske šume
DEVASTACIJA I KRIMINAL
Ukinimo Hrvatske šume
KOLUMNA - Društvena vertikala pod imenom ''Zeleni odred'' već godinama upozorava na dobro uigranu mafiju koja devastira hrvatske šume pod izgovorom da sve rade po pravilima struke. I tako već pedeset godina.
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
U USPONU
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
KOLUMNA - Mongolija, zemlja potpuno okružena Rusijom na sjeveru i Kinom na jugu, s kojima intenzivno i ekonomski surađuje, od prvih dana nije baš bila u povoljnoj poziciji da spriječi širenje pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE